16:50 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 35
Βρείτε μας

Μείωση των μαθητών στις σχολικές αίθουσες ζητούν οι εκπαιδευτικοί. Τι αναφέρει ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας στο Sputnik.

Δυσεπίλυτη εξίσωση παραμένει το άνοιγμα των σχολείων καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η ημερομηνία της επιστροφής μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Όπως όλα δείχνουν, είναι πιθανή κατά μία εβδομάδα η παράταση στο άνοιγμα των σχολείων, κάτι που θα καθοριστεί τελικά ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα. 

Ωστόσο οι σχετικές ανακοινώσεις για την τελική ημερομηνία αναμένεται γίνουν την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου από τα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών και από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Την κριτική τους στις κυβερνητικές αποφάσεις εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί.

«Το βασικό μας πρόβλημα είναι ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα» τονίζει στο Sputnik ο Θανάσης Κικινής, πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

«Είναι ένα βασικό πρόβλημα ένας εκπαιδευτικός να κάνει μάθημα σε 23 μαθητές κατά μέσο όρο, καθώς δεν τηρούνται οι αποστάσεις. Άποψή μας ήταν να σπάσουν τμήματα και να βρεθούν χώροι όπως στο εκπαιδευτικό μοντέλο που εφαρμόζει η Ιταλία. Σε διαφορετική περίπτωση τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των μαθητών αλλά και του εκπαιδευτικού, λόγω μη τήρησης των αποστάσεων. Οι μαθητές πρέπει να πάνε σε άλλους χώρους, ώστε να μη φτάσουμε στην εναλλαγή πρωινής και απογευματινής βάρδιας».

Όπως αναφέρει, το διάστημα που θα κληθούν να προσαρμοστούν στη χρήση μάσκας θα είναι δοκιμαστικό, «άρα τουλάχιστον πρέπει να τηρείται η απόσταση».

Την ίδια στιγμή εκτιμά ότι θα υπάρξουν πολλά προβλήματα συντονισμού.

«Ακόμη και τα διαφορετικά διαλείμματα δεν είναι εύκολο να γίνουν, καθότι μιλάμε για μεγάλες σχολικές μονάδες με δεκάδες μαθητές και τμήματα, αλλά και εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε διαφορετικές σχολικές μονάδες και θα πρέπει να γίνει συντονισμός των διαλειμμάτων και των ωρών τους».

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
πανδημία, κοροναϊός, κορονοϊός, σχολεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK