00:15 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί επισήμως το πότε θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Παρά το γεγονός πως πριν από μέρες είχε ανακοινωθεί επίσημα από το υπουργείο Παιδείας πως η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου, η επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, κάνει αυτό το σενάριο πλέον να μοιάζει απίθανο.

Έτσι λοιπόν, όπως όλα δείχνουν, η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα λάβει παράταση μιας εβδομάδας, με τα κουδούνια να χτυπούν, όπως όλα δείχνουν, για πρώτη φορά, στις 14 Σεπτεμβρίου.

Οι δηλώσεις Πέτσα - Κεραμέως

Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο άλλωστε επιβεβαίωσε και μέσω δηλώσεών του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κύριος Πέτσας δήλωσε «Η αρχική ημερομηνία ήταν 7 Σεπτεμβρίου, είναι πιθανό να έχουμε παράταση κατά μία εβδομάδα, θα αποφασισθεί την Τρίτη 1η του μήνα, αν θα έχουμε αυτή την παράταση».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, «θα προηγηθεί την Δευτέρα η συνεδρίαση της ολομέλειας της επιτροπής των ειδικών, όπου θα συζητηθούν όλα τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα σχολεία και την Τρίτη θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες».

Όπως διευκρίνησε πάντως στις δηλώσεις της η υπουργός, όποια και αν είναι τελικά η ημερομηνία έναρξης, «όλα είναι έτοιμα», με τα βιβλία στα σχολεία, με προσλήψεις αναπληρωτών και προσωπικού καθαρισμού των σχολείων.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα κρίνουν την απόφαση

Όπως διευκρίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνεντεύξεις του, «με κρούσματα στα επίπεδα που έχουμε σήμερα είναι πολύ πιθανό να υπάρχει παράταση. Αν υπάρξει μια ραγδαία αποκλιμάκωση τις επόμενες μέρες θα μείνουμε στο 7/9 (7 Σεπτεμβρίου). Αλλά περιμένουμε πάντα την εισήγηση των ειδικών μέχρι τις 31/8 προκειμένου να πάρουμε τις αποφάσεις μας, στις 1/9 (1η Σεπτεμβρίου)».

Όπως πρόσθεσε ο κύριος Πέτσας «Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι οι γονείς να φροντίσουν ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά τους στα αστικά κέντρα, στις οικείες τους, ώστε να έχουμε ένα διάστημα στο οποίο θα είναι με τις οικογένειές τους, θα περιορίσουν τις επαφές τους όσο είναι δυνατόν, για να μην ξεκινήσουμε τα σχολεία κατευθείαν από το σπίτι του παππού, από τις διακοπές γιατί αυτό ενέχει κίνδυνο μετάδοσης».

Όλοι λοιπόν αναμένουν τις ανακοινώσεις που θα γίνουν την ερχόμενη Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, ώστε να ανακοινωθεί και από επίσημα χείλη το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία φέτος.

Η χρήση μάσκας

Όσον αφορά τη χρήση μάσκας, θα είναι υποχρεωτική κυρίως σε εσωτερικούς χώρους, εκτός από την ώρα του φαγητού, ενώ για τους εξωτερικούς χώρους, θα προβλέπεται η χρήση της, όταν θα παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού.

Δεν προβλέπεται η χρήση της μάσκας κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, αλλά ούτε και κατά τη διάρκεια του μαθήματος της γυμναστικής.

Η χρήση μάσκας θα είναι επίσης υποχρεωτική κατά τη διάρκεια μεταφοράς μαθητών με μέσα.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση της μάσκας και για τους εκπαιδευτικούς, ενώ θα υπάρξουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για μαθητές που εξαιρούνται από τη χρήση της μάσκας για συγκεκριμένους ιατρικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται πως, με δέσμευση της κυβέρνησης θα διατεθούν δωρεάν υφασμάτινες μάσκες σε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς.

Tags:
μάσκα προστασίας, μάσκα, μέτρα προστασίας, Στέλιος Πέτσας, Νίκη Κεραμέως, COVID-19, κρούσματα, πανδημία, κορονοϊός, εκπαιδευτικοί, μαθητές, κλειστά σχολεία, σχολεία, Υπουργείο Παιδείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK