12:39 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 0 0
Βρείτε μας

Τα αρμόδια υπουργεία και ειδική επιτροπή ειδικών αποφάσισαν πως βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί μπορούν να ανοίξουν την 1η Σεπτεμβρίου.

Μπορεί για τα σχολεία η ημερομηνία έναρξης να βρίσκεται ακόμα στον «αέρα», ωστόσο για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η ημερομηνία έχει καθοριστεί.

Έτσι, από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου θα λειτουργούν κανονικά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, αφού έτσι αποφασίστηκε κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, του υφυπουργού Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιου και του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρη Παπαστεργίου, οι οποίοι συζήτησαν με ειδική επιτροπή λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Η επιτροπή των επιστημόνων, επεξεργάστηκε τα επιδημιολγικά δεδομένα για τον κορονοϊό και έτσι η απόφαση που ελήφθη, προβλέπει την καθημερινή λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, για όλα τα παιδιά, χωρίς κανένα περιορισμό.

Ωστόσο, θα πρέπει να εφαρμοστούν με αυστηρότητα τα εξής μέτρα:

  • Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς
  • Διαχωρισμός των δραστηριοτήτων στα προαύλια, κατά τμήματα
  • Ειδική μέριμνα για τη σίτιση των παιδιών
  • Όσον αφορά τη χρήση μάσκας από τα μικρά παιδιά, θα είναι προαιρετική

Κηφισιά και Μυτιλήνη δεν θα ανοίξουν τους παιδικούς σταθμούς

Την έναρξη της λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών της Κηφισιάς την ημέρα που θα ανοίξουν και τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αποφάσισε ο δήμος Κηφισιάς, καθώς οι τοπικές αρχές εκφράζουν ανησυχία για επιβάρυνση της περιοχής από κρούσματα κορονοϊού.

Την ίδια ώρα, σε παρόμοια απόφαση οδηγήθηκε και το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου. Όπως ανακοινώθηκε, η απόφαση για αναστολή της λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, ελήφθη για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας επίσης των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού που έχουν εμφανιστεί στο νησί.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
Μυτιλήνη, Κηφισιά, κρούσματα, κορονοϊός, παιδιά, παιδικοί σταθμοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK