22:03 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (509)
0 0 0
Βρείτε μας

Με σκάφη Τούρκοι έφτασαν στη Χίο και όταν περισυλλέχθηκαν από το Λιμενικό ζήτησαν πολιτικό άσυλο ως διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν.

Ως διωκόμενοι από το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγί Ερντογάν στην Τουρκία, ζήτησαν πολιτικό άσυλο Τούρκοι που έφτασαν το Σάββατο κοντά στις ακτές της Χίου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα politischios.gr, πρόκειται για 26 άτομα, τα οποία έφτασαν με μικρά αλιευτικά στα οποία είχαν τοποθετήσει ελληνική σημαία, κοντά στην περιοχή της Αγίας Ερμιόνης.

Ωστόσο, οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος τους αντελήφθησαν και όταν προσπάθησαν να τους προσεγγίσουν, δύο εξ αυτών άρχισαν να προσπαθούν να ανοίξουν τρύπες στα σκάφη, για να προκληθεί ναυάγιο και να γίνει αναγκαστική διάσωση. Για αυτό το λόγο, τα δύο συγκεκριμένα άτομα συνελήφθησαν.

Οι υπόλοιποι 24 Τούρκοι πολίτες, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και παιδιά, οδηγήθηκαν από τις αρχές σε δομή καραντίνας στην περιοχή Λευκωνιά, ενώ οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα κρατητήρια του Λιμεναρχείου του νησιού.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σε όλους έχει επιβληθεί πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ ενώ έχει σχηματιστεί και δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (509)
Tags:
αλιευτικά σκάφη, αιτούντες άσυλο, άσυλο, Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τούρκοι, μετανάστες, Λιμενικό Σώμα, Χίος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK