03:26 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Βάσεις 2020 (27)
0 01
Βρείτε μας

Για τις βάσεις 2020 μίλησε η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμεως, προαναγγέλλοντας πρωτοβουλίες ύστερα από την είσοδο στις σχολές με χαμηλές βαθμολογίες.

Πρωτοβουλίες αναλαμβάνει η κυβέρνηση ύστερα από την είσοδο υποψηφίων στις σχολές με πολύ χαμηλές βαθμολογίες, όπως δήλωσε η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμεως.

Ερωτηθείσα για τα φαινόμενα που καταγράφηκαν με την ανακοίνωση των βάσεων 2020, με υποψήφιους να περνούν σε σχολές, έχοντας γράψει πολύ κάτω του 10, η κ. Κεραμεως δήλωσε ότι το φαινόμενο «πρέπει προφανώς να μας προβληματίσει».

«Πρόκειται για χρόνια παθογένεια της χώρας μας που δεν βρίσκει εύκολα λύση. Χρόνια παθογένεια που επιδεινώθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση με τη δημιουργία νέων τμημάτων στην επικράτεια χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας. Θυμίζω ότι η κυβέρνησή μας ανέστειλε τη δημιουργία των νέων τμημάτων που δεν είχαν ιδρυθεί» δήλωσε η υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Οι πρωτοβουλίες για την είσοδο στις σχολές

Αναφερθείσα αναλυτικά στα μέτρα που εξετάζονται, η κ. Κεραμέως είπε πως συζητείται η λύση του να ορίζει η κάθε σχολή τη βάση εισαγωγής σε τουλάχιστον ένα μάθημα που θεωρεί βασικό.

«Για παράδειγμα στο Μαθηματικό τα μαθηματικά, στις Οικονομικές σχολές την Οικονομία, στις Σχολές Πληροφορικής την πληροφορική» είπε.

«Ο διάλογος αυτός τώρα θα εντατικοποιηθεί. Θέλουμε πάντως και η λύση να είναι στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης αυτονομίας των πανεπιστημίων, όπως γίνεται σε τόσες χώρες στον κόσμο» πρόσθεσε.

Επιπλέον εξετάζεται η αναδιάταξη ακαδημαϊκού χάρτη.

«Πρέπει ο χάρτης να διαμορφώνεται στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων, στη βάση πραγματικών αναγκών της χώρας» ανέφερε η υπουργός.

 

 

Θέμα:
Βάσεις 2020 (27)
Tags:
πανεπιστήμια, εξετάσεις, Νίκη Κεραμέως, Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020, Πανελλήνιες 2020, Πανελλαδικές, Πανελλήνιες, βάσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK