23:26 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 23
Βρείτε μας

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε αρχιμανδρίτης από τα Τρίκαλα, όπως αποκάλυψε με δήλωσή του.

Αρχιμανδρίτης στα Τρίκαλα βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, όπως αποκάλυψε ο ίδιος με δήλωσή του σε τοπική ιστοσελίδα.

Νωρίτερα, φέτος, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι ο κορονοϊός δεν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία προσθέτοντας ότι είναι διαφορετικό θέμα εάν κάποιος που νοσεί και δεν το ξέρει, συναθροίζεται με ανθρώπους και τους κολλήσει.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, Αλέξιος Κανίνας, υποβλήθηκε σε τεστ έπειτα από επιβεβαιωμένο κρούσμα σε κληρικό της επαρχίας. Παρότι ο ίδιος παραμένει ασυμπτωματικός, το τεστ βγήκε θετικό.

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, όσον αφορά το θέμα του κορονοϊού που παρουσιάστηκε σε αγαπητό μου αδελφό, θεώρησα υποχρέωση και καθήκον μου (πρωτίστως απέναντι στον Γέροντα Μητροπολίτη π.Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο, με τον οποίο μοιράζομαι σε πλήρη αφοσίωση όλη μου την καθημερινότητα, έπειτα απέναντι σε όλα μου τα αγαπημένα πρόσωπα και τέλος σε όλα τα μέλη της τοπικής μας κοινωνίας) να κάνω και γώ την απαραίτητη διαγνωστική εξέταση (σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο) για τον covid-19, από την οποία βρέθηκα θετικός. Η εξέταση πραγματοποιήθηκε την αρχή της εβδομάδας (Τρίτη 25/08/2020). Σε συνεννόηση με τον Μητροπολίτη μας Τρίκκης και Σταγών κ.κ Χρυσόστομο κάναμε  την απαραίτητη εξέταση για τον covid-19, τα αποτελέσματα της οποίας λάβαμε σήμερα Πέμπτη 27/08/2020 και από τα οποία προκύπτει ότι ο Σεβασμιώτατος κ.κ Χρυσόστομος βγήκε αρνητικός» ανέφερε σε δήλωσή του στο trikalavoice.gr.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό και κάλεσε τους πολίτες να τηρούν σχολαστικά τις οδηγίες των ειδικών.

«Οφείλω να σας ενημερώσω ότι ήδη από την Δευτέρα 24/08/2020 βρίσκομαι αφ εαυτού μου σε αυτοπεριορισμό, δεν έχω εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα, και ως εκ τούτου η υγεία μου είναι ακλόνητη. Από αυτή την θέση Σας παροτρύνω να ακολουθείτε απαρέγκλιτα τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και της Ιατρικης Κοινότητας για τα μέτρα προφύλαξης από τον COVID-19 ( μάσκες, αποστάσεις, συχνά πλύσιμο των χεριών, αποφυγή συνωστισμών κλπ), Μην σας ενοχλεί η μάσκα! Οφείλουμε να προστατεύουμε με αγάπη το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από την μάσκα! Στεκόμαστε με Αλήθεια απέναντι στον Θεό και με υπευθυνότητα απέναντι στον συνάνθρωπο!» κατέληξε.

Τι είχε δηλώσει για τη Θεία Κοινωνία ο αρχιμανδρίτης από τα Τρίκαλα

Νωρίτερα, φέτος, τον Μάρτιο, ο αρχιμανδρίτης είχε σχολιάσει το θέμα με τη Θεία Κοινωνία και τον κορονοϊό.

Μιλώντας στον σταθμό «Λέσχη 97,6», ο πατήρ Αλέξιος Κανίνας εξέφρασε την άποψη ότι από τη Θεία Κοινωνία δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού, σύμφωνα με όσα μετέδωσε τότε το trikalaidees.gr.

«Από τη Θεία Κοινωνία δεν υπάρχει επικινδυνότητα πάνω σε αυτό το θέμα. Δεν υπάρχουν επιστημονικές εξηγήσεις πάνω σε αυτά τα θέματα. Στον πνευματικό χώρο δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση. Εάν κάποιος έχει κορονοϊό μπορεί και να μην το ξέρει, και συναθροίζεται με ανθρώπους και τους κολλήσει είναι διαφορετικό θέμα. Από την Θεία Κοινωνία, από το Δισκοπότηρο δεν θα κολλήσει, πάντως. Για εμάς, για όσους πιστεύουν αυτό είναι ποτήριο και γεύση Αθανασίας» είχε δηλώσει.

 

 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
Εκκλησία, θεία κοινωνία, κορονοϊός, ιερέας, Τρίκαλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK