04:50 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ξεκινούν από αύριο, Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, τη λειτουργία τους οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, με τήρηση των οδηγιών και των μέτρων προστασίας.

Ξεκινούν από αύριο, 1η Σεπτεμβρίου, τη λειτουργία τους οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης που έχει ληφθεί από την περασμένη εβδομάδα.

Η απόφαση για την έναρξη της λειτουργίας ελήφθη ύστερα από συζήτηση που είχαν μέσω τηλεδιάσκεψης οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς αλλά και η ειδική επιτροπή των ειδικών που έχει συσταθεί για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται πως στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη είχαν λάβει μέρος η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, με την Ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας, αξιολογώντας τα επιδημιολογικά στοιχεία αλλά και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Έτσι λοιπόν, αποφασίστηκε πως η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών θα είναι σε καθημερινή βάση, τηρώντας ωστόσο απαρέγκλιτα τα μέτρα και τις οδηγίες για την προστασία και την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Ωστόσο, κάποιοι δήμοι εξαιτίας της ανησυχίας των τοπικών αρχών για τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στις περιοχές τους, ενδεχομένως να μην ανοίξουν τους σταθμούς, όπως επί παραδείγματι είχε κάνει γνωστό την προηγούμενη ημέρα ο δήμος Κηφισιάς αλλά και δήμοι της Λέσβου.

Ποια μέτρα θα ισχύουν

Τα μέτρα προστασίας που αποφασίστηκαν για τη λειτουργία των εν λόγω ιδρυμάτων, προβλέπουν:

  • Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.
  • Προαιρετική χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών.
  • Διαχωρισμός κατά τμήματα σε δραστηριότητες στο προαύλιο.
  • Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.
Tags:
μάσκα, μάσκα προσώπου, μάσκα προστασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μέτρα προστασίας, κορονοϊός, παιδιά, βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδικοί σταθμοί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK