15:23 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Την Κυριακή, τα νέα κρούσματα κορονοϊού έφτασαν τα 157 από τα οποία τα 50 καταγράφηκαν στην Αττική, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10.134.

Ξεκινούν σήμερα οι μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορονοϊό σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και άλλες κοινωνικές δομές της Αττικής. 

Στο μεταξύ, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ξεκινάει τεστ σε εργαζόμενους και φιλοξενούμενους σε γηροκομείο στο Μοσχάτο καθώς υπάλληλος βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Η υπάλληλος πήγε στη μονάδα φροντίδας για να εργαστεί στη βάρδιά της και κατά τη διάρκεια αυτής παρουσίασε πυρετό. Από εκεί, την έστειλαν στο γενικό κρατικό της Νίκαιας για να υποβληθεί σε μοριακό έλεγχο και βγήκε θετική, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. 

Οι έλεγχοι στους οίκους ευγηρίας της Αττικής γίνονται από τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, κλιμάκιο του οποίου θα μεταβεί στη Λέσβο, όπου θα επισκεφθεί δομές Φιλοξενίας Ηλικιωμένων, το Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο», το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου καθώς και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας.

Σημειώνεται ότι, χθες, Κυριακή, τα νέα κρούσματα έφτασαν τα 157, από τα οποία τα 50 καταγράφηκαν στην Αττική, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10.134.

Από τα 157 επιπλέον κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Κυριακή, τα 113 είναι εγχώρια. Από τα εγχώρια, τα 14 συνδέονται με επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, οκτώ με γνωστή συρροή και πέντε με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
τεστ, έλεγχοι, ΕΟΔΥ, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK