18:13 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 02
Βρείτε μας

Στο άνοιγμα των σχολείων αναφέρθηκε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος. Τι θα γίνεται σε περίπτωση κρούσματος σε κάποιο σχολείο.

Ετοιμότητα για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου εξέφρασε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος, ενώ διαμήνυσε ότι «χωρίς μάσκα, τη βάψαμε». 

Όπως σημείωσε ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αν η τάση αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες συνεχισθεί και τις επόμενες, τότε μπορούμε να πάμε σε άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου.

Πρόσθεσε ότι αν θα εντοπίζεται κρούσμα, θα κλείνει το τμήμα, όχι το σχολείο.

Απέδωσε τη μεγάλη, όπως είπε, διασπορά του ιού, το τελευταίο διάστημα στη χαλαρότητα, ενώ πρότεινε όσοι επιστρέφουν από διακοπές να μπαίνουν σε αυτοπεριορισμό και γενικά να τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Σημειώνεται ότι σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών και εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας αλλά και άλλων φορέων, προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα όσον αφορά στον κορονοϊό και να τεθούν επί τάπητος οι προτάσεις για το άνοιγμα των σχολείων. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται αύριο, Τρίτη.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, άνοιγμα σχολείων, σχολεία, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK