21:09 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το λιμάνι της Ιεράπετρας μέσα στο Σαββατοκύριακο όταν κάτοικοι της περιοχής μάζεψαν τρόφιμα για το πλήρωμα της φρεγάτας «Λήμνος».

Φρεγάτες βρέθηκαν ανοιχτά της Ιεράπετρας τις προηγούμενες ημέρες και ανάμεσά τους και η φρεγάτα Λήμνος που ενεπλάκη στο συμβάν πριν λίγο καιρό με το τουρκικό πολεμικό πλοίο Kemal Reis.

Μόλις οι κάτοικοι του Μύρτου έμαθαν πως τα ελληνικά πολεμικά πλοία βρίσκονται στην περιοχή τους, έσπευσαν να βρουν έναν τρόπο να τους ευχαριστήσουν.

Έτσι, οι εστιάτορες του Μύρτου τούς μετέφεραν με ιδιωτικά σκάφη ταψιά με φαγητά ενώ οι κάτοικοι έδωσαν ό,τι είχε ο καθένας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το OPEN, κάτοικοι και καταστηματάρχες μέσα σε δύο ώρες συγκέντρωσαν πολύ μεγάλες ποσότητες από φαγητά και άλλες προμήθειες.

«Ήταν μια συγκινητική κινητοποίηση, είναι ότι αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι τους, είναι ότι αισθάνονται και ότι εμείς που είμαστε στη στεριά είμαστε μαζί τους. Συγκινήθηκαν οι άνθρωποι αυτοί, ξέρετε τι είναι να είσαι στο πέλαγος και να βλέπουν ξαφνικά σκάφη να τους πλησιάζουν. Είναι το ελάχιστο που είχαμε να κάνουμε στα παιδιά που είναι από τις 20 Ιουλίου μέσα στη θάλασσα. Τους ευχαριστούμε που στέκονται εκεί και να ξέρουν πώς ό,τι χρειαστούν θα το έχουν» ανέφερε ο Νίκος Λαμπράκος, δύτης και καπετάνιος σκάφους.

Ξεκαθάρισε δε πως όλοι ευχαριστούν τα παιδιά που βρίσκονται σε αυτά τα πλοία και υπογράμμισε πως οι ίδιοι θα βρίσκουν πάντα τρόπο να τους προμηθεύσουν με ό,τι χρειάζεται.

Tags:
φαγητό, τρόφιμα, Κρήτη, Ιεράπετρα, φρεγάτα, Λήμνος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK