09:44 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 02
Βρείτε μας

Η χρήση μάσκας από τους μαθητές θα είναι υποχρεωτική, ενώ θα διατίθεται δωρεάν όπως και τα αντισηπτικά. Αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Δωρεάν μάσκες αναμένεται να διατεθούν σε όλους τους μαθητές και των ιδιωτικών σχολείων, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι μιλάμε για ένα δημόσιο αγαθό, το οποίο είναι υγεία.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, η χρήση μάσκας στα σχολεία είναι υποχρεωτική, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας στα παιδιά από το Νηπιαγωγείο έως και την Γ΄ Δημοτικού, μαζί με την εξαιρετικά σημαντική υγιεινή των χεριών και τον τακτικό αερισμό των κλειστών χώρων. 

Με μέριμνα της τοπικής αυτοδιοίκησης, η δωρεάν διάθεση μασκών σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές, αντισηπτικών, καθώς και ο σχολαστικός καθαρισμός των σχολείων της χώρας σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται ότι στην πλειονότητά τους οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα σχολεία είναι εφικτό να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται την Τρίτη.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
κορονοϊός, Τάκης Θεοδωρικάκος, υποχρεωτική χρήση μάσκας, μάσκα προστασίας, μάσκες, μάσκα, άνοιγμα σχολείων
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK