13:28 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η κρίση της πανδημίας μπορεί να γεννήσει και ευκαιρίες, όπως για την εταιρεία Entranet που κατάφερε να δημιουργήσει ένα προϊόν που εξυπηρετεί τις νέες ανάγκες λόγω κορονοϊού.

Ένα προϊόν, που επί εποχής capital controls έμεινε στα συρτάρια, τώρα λόγω κορονοϊού έχει προσελκύσει και το ενδιαφέρον της «

Google» αλλά και του δήμου του Λος Άντζελες, της Αστυνομίας του Ντουμπάι και της διαχειρίστριας του Μετρό της Καλκούτας στην Ινδία.

Πρόκειται για το σύστημα φωνητικού ελέγχου ανελκυστήρα «talk2lift», το πρώτο παγκοσμίως, που δημιούργησε η εταιρεία Entranet με έδρα τη βόρεια Ελλάδα.

Ο χρήστης του ανελκυστήρα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν χρειάζεται να αγγίξει κάποια επιφάνεια και αρκεί να αναφέρει το όνομα του ενοίκου ή το πού θέλει να πάει ή απλά τον όροφο.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο σύστημα «μιλάει» 20 γλώσσες.

Στα συρτάρια μέχρι την πανδημία

Η Entranet έχει ήδη αποκτήσει τρεις αντιπροσώπους στις ΗΠΑ και μόνο μέσα στον Αύγουστο έχει πουλήσει περίπου 100 συσκευές «talk2lift» σε εταιρείες εμπορίας ανελκυστήρων σε διάφορες αγορές.

«Όταν η Entranet παρουσίασε το "talk2lift" στα τέλη του 2013, η υποδοχή από την αγορά ήταν μέτρια έως ψυχρή. Ενώ τα σχόλια ήταν θετικά, ελάχιστες εταιρείες το έβαλαν στους καταλόγους τους. Ήταν βλέπεις πολύ καινοτόμο και η βιομηχανία των ανελκυστήρων πολύ "βαριά" στον βηματισμό της. Οι άνθρωποι της Entranet όμως, επιμείναμε, και μέχρι τα μέσα του 2015 είχαμε πείσει πολλές εταιρείες, κυρίως του εξωτερικού, να το βάλουν στις εκθέσεις και τους καταλόγους τους. Και τότε ήρθαν τα capital controls... Η εταιρεία έχασε το 85% των πελατών της στο τρίμηνο που ακολούθησε την επιβολή τους, καθώς δεν μπορούσε να εισάγει πλακέτες, άρα ούτε να εξάγει προϊόντα. Το πρότζεκτ μπήκε στον... πάγο μέχρι την έλευση του κορονοϊού. Τότε η εταιρεία άρχισε να δέχεται καθημερινά αιτήματα για ενημέρωση γύρω από το talk2lift, καθώς κανείς δεν θέλει πλέον να ακουμπάει τα κουμπιά του ασανσέρ» εξηγεί ο επιχειρηματίας Λευτέρης Παπαγεωργίου, εκ των συνιδρυτών της Εntranet.

Οι πρώτοι που «ανακάλυψαν» την εταιρεία ήταν οι Ιταλοί. Η ζήτηση ξεκίνησε από τη γειτονική χώρα τον Απρίλιο και τον Μάιο και από τον Ιούνιο επεκτάθηκε σταδιακά σε πολλές περιοχές του πλανήτη.

«Ανάμεσα στις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος που δεχτήκαμε ξεχώρισαν κάποιες, όπως αυτή που μας ήρθε από τα γραφεία της Google στην Καλιφόρνια και εκείνες από τον δήμο του Λος Άντζελες, την Αστυνομία του Ντουμπάι και το Μετρό της Καλκούτας» επισημαίνει ο Λευτέρης Παπαγεωργίου, προσθέτοντας πως δεν θεωρεί ότι το ενδιαφέρον για φωνητικό έλεγχο των ανελκυστήρων είναι κάτι συγκυριακό: «Μια μέρα όλα τα ασανσέρ θα λειτουργούν έτσι» υποστηρίζει. Παγκοσμίως, το δημαρχείο Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο δημόσιο κτίριο που εγκατέστησε το σύστημα, δωρεά της Εntranet.

 

Tags:
βίντεο, Google, Ελλάδα, εταιρεία, ασανσέρ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK