19:25 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η 7η Σεπτεμβρίου παραμένει η βασική ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων, όπως δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη.

Βασική ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων είναι η 7η Σεπτεμβρίου, τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, προσθέτοντας ότι αυτό αποφασίστηκε προκειμένου να καλυφθεί η ύλη.

«Στο Υπουργείο Παιδείας έχουμε προετοιμαστεί για την 7η Σεπτεμβρίου, αυτή είναι η βασική ημερομηνία. Αποφασίσαμε αυτή την ημερομηνία για να κερδίσουμε χρόνο, για να καλύψουμε την ύλη» δήλωσε η κα Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερθείσα στην τελική απόφαση που θα ληφθεί σήμερα και αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, Τρίτη, η κα Ζαχαράκη είπε ότι η τηλεδιάσκεψη με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων προγραμματίζεται για τις 15:30.

«Το μεσημέρι, στις 15:30, έχουμε τηλεδιάσκεψη με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και θα αποφασίσουμε. Έχουμε, όμως, δει αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες και έγινε και γίνεται σχετική συζήτηση ακόμα για τη 14η Σεπτεμβρίου. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο» κατέληξε.

Ενδεχόμενο για εκ νέου διακοπής της σχολικής χρονιάς

Υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου είχε ταχθεί και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, σε δηλώσεις του, το Σαββατοκύριακο.

Εξηγώντας την άποψή του, δήλωσε ότι οι μαθητές πρέπει να κερδίσουν χρόνο σε περίπτωση που τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο χρειαστεί να ξανακλείσουν τα σχολεία, αν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα.

Tags:
κορονοϊός, Σοφία Ζαχαράκη, άνοιγμα σχολείων, σχολεία, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK