21:20 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1620)
0 05
Βρείτε μας

Όλοι οι επιβάτες πτήσης από τη Ζάκυνθο προς την Ουαλία έχουν λάβει εντολή να μπουν σε καραντίνα αφού επιβάτες βγήκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Τουλάχιστον επτά άτομα πτήσης της Tui από τη Ζάκυνθο προς το Κάρντιφ είναι θετικοί στον κορονοϊό, σύμφωνα με το BBC.

Παράλληλα, συνολικά 16 άτομα βγήκαν συνολικά θετικά μαζί με τους σχετιζόμενους με την πτήση.

Ο φορέας Δημόσιας Υγείας της Ουαλίας (PHW) έχει επικοινωνήσει με τους 193 επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους και τους ζήτησε να μπουν σε καραντίνα. 

Το παραπάνω αποφασίστηκε αφότου άτομα από το Πλίμουθ βρέθηκαν θετικά στον ιό μετά την επιστροφή τους από τη Ζάκυνθο τη Δευτέρα.

«Οι υπεύθυνοι ελέγχου, ιχνηλάτησης και προστασίας της Δημόσιας Υγείας της Ουαλίας έχουν ταυτοποιήσει τουλάχιστον επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19 από τρία διαφορετικά μέρη που θεωρούνται μολυσματικά εντός της πτήσης  Tui 6215 από τη Ζάκυνθο προς το Κάρντιφ στις 25 Αυγούστου» δήλωσε αξιωματούχος του PHW.

«Ως αποτέλεσμα, συμβουλεύουμε όλους τους επιβάτες σε αυτήν την πτήση, καθώς θεωρούνται στενές επαφές, να απομονωθούν» πρόσθεσε.

Ο ίδιος ανέφερε πως σύντομα θα επικοινωνήσουν οι αρμόδιοι φορείς με τους επιβάτες και τους καλεί ξανά να μπουν σε καραντίνα στο σπίτι τους ακόμα κι αν δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

«Πτήση γεμάτη κορονοηλίθιους»

Ως «εγωιστές» και «covidiots» (κορονοηλίθιους) περιγράφει, με τη σειρά του, επιβάτης της πτήσης τους συνεπιβάτες του στη συγκεκριμένη πτήση.

Η Στέφανι Γουίτφιλντ, που μίλησε στο ραδιόφωνο του BBC, ανέφερε ότι πολλοί από τους επιβάτες δεν φορούσαν σωστά τις μάσκες και φάνηκαν «να αγνοούν τους κανόνες».

«Πολλοί άνθρωποι φορούσαν τις μάσκες κάτω από τη μύτη τους ή ακόμα και κάτω από το πιγούνι τους», είπε και πρόσθεσε: «Έβγαζαν τις μάσκες για να μιλήσουν με φίλους και πήγαιναν πάνω και κάτω στον διάδρομο για να μιλήσουν με τους φίλους τους χωρίς τις μάσκες τους».

Η ίδια, τέλος, παρατήρησε ένα μέλος του πληρώματος να ζητά από μια γυναίκα να φορέσει τη μάσκα της, αλλά «η συντριπτική πλειοψηφία» των επιβατών δεν έλαβε καμία υπενθύμιση για τους κανόνες, όπως σημειώνει.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1620)
Tags:
TUI, καραντίνα, κρούσμα, πανδημία, ιός, Ζάκυνθος, κορονοϊός, πτήση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK