22:20 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Το Υπουργείο Πολιτισμού έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες της εικόνας που επικρατεί μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στις Μυκήνες, τονίζοντας πως τα Μνημεία δεν επηρεάστηκαν

Φωτογραφίες από τον αρχαιολογικό χώρο στις Μυκήνες που εκδηλώθηκε πυρκαγιά το μεσημέρι της Κυριακής, έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το Υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως επισημαίνει το Υπουργείο Πολιτισμού με tweet του, τα μνημεία στις Μυκήνες δεν επηρεάστηκαν από τη χθεσινή φωτιά, ενώ από σήμερα, Δευτέρα, το Μουσείο λειτουργεί κανονικά.

«​Η Πύλη των Λεόντων και ο Θησαυρός του Ατρέα σήμερα, 31 Αυγούστου. Τα μνημεία που δεσπόζουν στον αργολικό κάμπο από τη 2η χιλιετία π.Χ. δεν επηρεάστηκαν από τη χθεσινή πυρκαγιά. Το Μουσείο Μυκηνών λειτουργεί σήμερα κανονικά και από αύριο θα λειτουργήσει και ο αρχαιολογικός χώρος» αναφέρει χαρακτηριστικά το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ποιες περιοχές επλήγησαν στον αρχαιολογικό χώρο στις Μυκήνες

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού νωρίτερα σήμερα, οι περιοχές που επλήγησαν στον αρχαιολογικό χώρο στις Μυκήνες είναι οι εξής:

  • Η Ανατολική Πτέρυγα του Ανακτόρου
  • Οι Βόρειες Αποθήκες
  • Η περιοχή του αρχαϊκού ναού στην κορυφή του λόφου
  • Η άνω δυτική κλιτύς της Ακρόπολης, η ΝΔ Συνοικία
  • Η περιοχή του Θρησκευτικού Κέντρου των Μυκηνών
«Όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και κατασβηστεί το μέτωπο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή των όμορων λόφων Προφήτη Ηλία και Σάρας και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων θα προβεί σε ακριβή εκτίμηση των συνεπειών της σημερινής πυρκαγιάς» διευκρίνισε.

Το Υπουργείο επίσης τόνισε ότι η πυρκαγιά δεν προξένησε ζημιές στις αρχαιότητες, «όσον αυτό είναι δυνατό να διαγνωσθεί από τη μέχρι στιγμής δυνατότητα πρόσβασης στα πληγέντα τμήματα του αρχαιολογικού».

Tags:
πυρκαγιά, φωτιά, Υπουργείο Πολιτισμού, πολιτιστικοί χώροι, πολιτισμός, μνημεία, μνημείο, αρχαιολογικά αντικείμενα, αρχαιολογικός χώρος, αρχαιολογικοί χώροι, Αρχαία Μεσσήνη, Αρχαία Ελλάδα, αρχαία, αρχαίο, Μυκήνες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK