03:25 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 04
Βρείτε μας

Τη λήψη εκτάκτων περιοριστικών μέτρων σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης, αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Νέα περιοριστικά μέτρα για την Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασιλείου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των εννέα ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως τέσσερα άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως έξι άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από τις 06:00 το πρωί της Τρίτης 01/09/2020 και έως την Τρίτη 15/09/2020 επίσης στις 06:00 το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ισχύ είναι ήδη η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 00:00 έως τις 07:00 της επομένης στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης.

Παράλληλα, στο ίδιο καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων παραμένουν τα Χανιά, η Χαλκιδική, η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Ζάκυνθος και η Λέσβος.

Επίσης, όπως σημειώνει η ΓΓΠΠ, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
Κρήτη, Ηράκλειο, εισαγόμενα κρούσματα, κρούσματα, κρούσμα, συγχρωτισμός, Νίκος Χαρδαλιάς, COVID-19, κορονοϊός, μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, Μέτρα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK