17:46 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Την κινητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προκάλεσαν τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε Βύρωνα και Μοσχάτο.

Στην επιβολή καραντίνας σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στον Βύρωνα Αττικής, μετά τον εντοπισμό 28 κρουσμάτων κορονοϊού (20 πρόσφυγες και οκτώ εργαζόμενοι), προχώρησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, καθώς και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, η εν λόγω δομή φιλοξενίας τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων.

Αναλυτικότερα:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στην ανωτέρω δομή φιλοξενίας, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας, το οποίο μπορεί να εναλλάσσεται κάθε 48 ώρες.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.), στην ανωτέρω δομή φιλοξενίας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτή, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από 31/08/2020 και ώρα 21:00 και για 14 ημέρες, έως 14/09/2020 και ώρα 21:00.

Παράλληλα, λόγω του επιβεβαιωμένου κρούσματος σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων που βρίσκεται στο Μοσχάτο Αττικής, η εν λόγω μονάδα να τεθεί επίσης σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων.

Ειδικότερα:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στην ανωτέρω μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.), θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από 31-08-2020 και ώρα 18:00 και έως την έκδοση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στους φιλοξενούμενους και στο προσωπικό της μονάδας. 

Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
καραντίνα, μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, Μέτρα, εργαζόμενος, εργαζόμενοι, γηροκομείο, οίκος ευγηρίας, ηλικιωμένος, ηλικιωμένοι, ηλικιωμένη, Μοσχάτο, Βύρωνας, ανήλικοι πρόσφυγες, πρόσφυγας, πρόσφυγες, μετανάστης, μετανάστες, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK