17:12 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 0 0
Βρείτε μας

Μικρή ανάσα από σήμερα για γονείς με μικρά παιδιά, αφού ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί για να τα φιλοξενήσουν με μέτρα προστασίας.

Ανοίγουν σήμερα, Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και οι παιδικοί σταθμοί της χώρας, δίνοντας έτσι μια μικρή ανάσα στους γονείς που μέχρι τώρα έπρεπε να συνδυάζουν τις δραστηριότητές τους με την καθημερινότητα της ανατροφής των μικρών παιδιών τους.

Έτσι λοιπόν, από σήμερα, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ανοίγουν τις πόρτες τους ώστε να δεχθούν τα μικρά παιδιά, γεγονός που όπως έχουν επισημάνει και ειδικοί, είναι αναγκαίο για την ψυχολογία των παιδιών, βοηθώντας ακόμα περισσότερο την κοινωνικοποίησή τους και τη συμπεριφορά τους, έπειτα από τις περιόδους εγκλεισμού που όλοι βιώσαμε.

Όπως δήλωσε και στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου: «Εμείς είμαστε έτοιμοι για να ανοίξουν όλοι οι σταθμοί την 1η Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή των Ειδικών ήταν κάθετη ότι μπορούν να ανοίξουν».

Ωστόσο, ορισμένοι δήμοι της χώρας που έχουν καταγράψει αυξημένους αριθμούς κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες, έχουν ανακοινώσει πως δεν θα ανοίξουν τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, για λόγους προστασίας.

Τη συγκεκριμένη απόφαση έχει λάβει ο δήμος Κηφισιάς, καθώς και οι δήμοι της Λέσβου. Όπως άλλωστε υπογράμμισε η κα Μιχαηλίδου κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής της εμφάνισης: «Είναι απόφαση των Δήμων εάν θέλουν αν ανοίξουν άλλη ημέρα».

Η λειτουργία των παιδικών σταθμών

Μαζί με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, σήμερα αναμένεται να ανοίξουν και οι παιδικοί σταθμοί των δήμων για τα παιδιά ηλικίας από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Ωστόσο, αναμένεται πως οι δήμοι που έχουν επιλέξει να μην ξεκινήσουν τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών εξαιτίας αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού, να μην επιτρέψουν την έναρξη λειτουργίας και των παιδικών σταθμών.

Τα μέτρα προστασίας

Ύστερα από επεξεργασία των επιδημιολογικών στοιχείων από τους ειδικούς, έχει δοθεί το «πράσινο φως» για τη λειτουργία βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, σε καθημερινή βάση, αλλά πάντα τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας με ευλάβεια.

Τα μέτρα αυτά, μεταξύ άλλων προβλέπουν:

  • Χρήση μάσκας για τα παιδιά η οποία είναι προαιρετική.
  • Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.
  • Διαχωρισμό των δραστηριοτήτων κατά τμήματα στο προαύλιο.
  • Ειδική μέριμνα για τη σίτιση των παιδιών.
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
γονείς, παιδιά, Δόμνα Μιχαηλίδου, μέτρα προστασίας, κορονοϊός, παιδικοί σταθμοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK