14:29 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τις πόρτες τους για να υποδεχθούν τους μικρούς τους φίλους ανοίγουν σήμερα οι υπεύθυνοι των παιδικών σταθμών, για τη δημιουργική τους απασχόληση.

Τις πόρτες τους ανοίγουν σήμερα οι παιδικοί σταθμοί για τα παιδιά μικρής ηλικίας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ασχοληθούν με δημιουργικά πράγματα, υπό την επίβλεψη των υπευθύνων, ύστερα από τη διακοπή του καλοκαιριού αλλά και τις διακοπές στη λειτουργία που είχαν εφαρμοστεί τους προηγούμενους μήνες, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Έτσι, ξεκινά τυπικά η περίοδος για τα παιδάκια που θα μπορούν να βρίσκουν τους φίλους τους καθημερινά, να παίζουν και να απαλλαγούν από την ιδιότυπη καθημερινότητα των περιορισμών που έχει επιφέρει η πανδημία.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Μαζί με τους παιδικούς σταθμούς, η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την πρεμιέρα λειτουργίας και για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπου φιλοξενούνται παιδάκια μικρότερης ηλικίας.

Η περίοδος λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών, υπενθυμίζεται πως άνευ απροόπτου, θα διαρκέσει από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, μέχρι την 31η Ιουλίου, με τα παιδιά να μπορούν να φιλοξενούνται στους χώρους τους από Δευτέρα έως και Παρασκευή και κατά τις ώρες από τις 06:45 το πρωί έως τις 16:00 το μεσημέρι.

Για τα μικρά παιδιά, υπάρχει ειδικό ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, το οποίο εξασφαλίζει την αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξή τους, στοιχείο που, όπως λένε οι ειδικοί, ιδιαίτερα σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε με την πανδημία του κορονοϊού και τους καθημερινούς περιορισμούς, προσφέρουν μια διέξοδο στην ψυχοσύνθεση και τη φαντασία των παιδιών.

Μέτρα προστασίας

Όπως έχει καθοριστεί από την επιτροπή των ειδικών του Υπουργείου Υγείας, η λειτουργία των βρεφονηπιακών και των παιδικών σταθμών προβλέπει μια σειρά μέτρων προστασίας, τα οποία θα τηρούνται από τους υπεύθυνους των χώρων όπου φιλοξενούνται τα παιδιά.

Μεταξύ αυτών των μέτρων, συμπεριλαμβάνονται:

  • Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.
  • Διαχωρισμό των δραστηριοτήτων κατά τμήματα στο προαύλιο.
  • Ειδική μέριμνα για τη σίτιση των παιδιών.

Υπενθυμίζεται πως, όσον αφορά στα ίδια τα παιδιά, η χρήση μάσκας θα είναι προαιρετική.

Tags:
μέτρα προστασίας, πανδημία, κορονοϊός, παιδί, βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδικοί σταθμοί
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK