19:12 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Σημειώνεται ότι σε καθεστώς καραντίνας βρίσκεται οίκος ευγηρίας στο Μοσχάτο καθώς είχε ανιχνευθεί κρούσμα κορονοϊού, ενώ οι έλεγχοι σε γηροκομεία ξεκίνησαν χθες, Δευτέρα.

Ειδικά κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μαζί με τον ΕΟΔΥ, συνεχίζουν τους ελέγχους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Σήμερα το πρωί επισκέπτονται τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Centaurea στο Μαρούσι, το Μερόπειον Φιλανθρωπικό Ίδρυμα στην Καλλιθέα και τον «Οίκο Γαλήνη» στη Ν. Σμύρνη.

Τα κλιμάκια θα πραγματοποιήσουν δειγματοληπτικούς ελέγχους για λοίμωξη από τον κορονοϊό στο προσωπικό και σε άτομα που φιλοξενούνται στις δομές. Τα δείγματα θα εξεταστούν με την τεχνική PCR, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επανέλαβε ότι «σε καθημερινή βάση, τα κλιμάκιά μας θα διενεργούν ελέγχους σε όλες τις προνοιακές δομές της Αττικής, καθώς και στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, τα οποία είναι 140 σε όλη την Αττική».

Υπενθυμίζεται ότι μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων που βρίσκεται στο Μοσχάτο έχει τεθεί σε καθεστώς καραντίνας έπειτα από επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
κορονοϊός, Αττική, ΕΟΔΥ, τεστ, έλεγχοι, γηροκομείο, Μοσχάτο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK