18:34 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, βρέθηκε στην Κρήτη προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στην περιοχή αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα.

Mε τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Λάμπρο Βαμβακά, συναντήθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Ο κ. Αρκουμανέας μίλησε για την εξαιρετική, όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασία με την Περιφέρεια και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να ληφθούν περιοριστικά μέτρα και στο Ηράκλειο, μετά τα Χανιά.

Επισήμανε δε πως τα μέτρα είναι προσωρινά και αποδίδουν και ζήτησε από τους πολίτες να τα εφαρμόζουν.

«Θέλουμε όλοι να εφαρμόσουν αυτά τα μέτρα, ώστε να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο που έχει αυτή τη στιγμή το Ηράκλειο και τα Χανιά» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ο οποίος διευκρίνισε ότι η απόφαση λήψης των περιοριστικών μέτρων στηρίχθηκε σε έναν συνδυασμό δεδομένων συμπεριλαμβανομένων και των στοιχείων από το εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και είχαν, νωρίτερα, κάνει τις διακοπές τους στο Ηράκλειο».

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ έκανε ιδιαίτερη μνεία και στη μέριμνα για τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

«Θα ξεκινήσουμε εκτεταμένους ελέγχους και στο Ηράκλειο αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ώστε να μπορέσουμε να ελέγξουμε και να προλάβουμε οποιοδήποτε κρούσμα μέσα σε γηροκομείο και σε προνοιακές δομές. Υπάρχει η συνεργασία με την υφυπουργό την κα Μιχαηλίδου, ώστε να γίνουν εκτεταμένοι έλεγχοι» εξήγησε.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Λάμπρος Βαμβακάς, διασαφήνισε ότι στόχος είναι τα μέτρα να εφαρμοστούν πιστά.

Σε ό,τι αφορά τα γηροκομεία, είπε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο κρούσμα στους ωφελούμενους, ωστόσο οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.

Tags:
πανδημία, κορονοϊός, Μέτρα, Κρήτη, Χανιά, Ηράκλειο, ΕΟΔΥ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK