08:56 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Σε επίσημες ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, προχωρά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Κοινή συνέντευξη Τύπου για τις λεπτομέρειες της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς παραχωρούν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Το μεσημέρι της Δευτέρας συνεδρίασε η επιτροπή των ειδικών και εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας αλλά και άλλων φορέων, προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, όσον αφορά στον κορονοϊό, και να τεθούν επί τάπητος οι προτάσεις για το άνοιγμα των σχολείων.

Οι ημερομηνίες που έπεσαν στο τραπέζι, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είναι η 7η Σεπτεμβρίου και η 14η Σεπτεμβρίου.

Ανεξαρτήτως της ημερομηνίας που θα ξεκινήσει η λειτουργία των σχολείων, αυτό που επισημαίνουν αρμόδιοι του Υπουργείου Παιδείας αλλά και λοιμωξιολόγοι, είναι το γεγονός πως αν υπάρξει επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, το ενδεχόμενο να διακοπεί η λειτουργία των μαθημάτων ακόμα και στη μέση της σχολικής χρονιάς είναι πάντα ανοιχτό.

Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από το αν θα υπάρξει αύξηση, σταθεροποίηση ή μείωση στους αριθμούς των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα. Αυτό που ανησυχεί πάντως προς το παρόν τους αρμόδιους, είναι το γεγονός πως υπάρχουν ακόμα παραθεριστές και ταξιδιώτες που δεν έχουν επιστρέψει από τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
μάσκες, Στέλιος Πέτσας, Υπουργείο Παιδείας, μαθητές, ανακοίνωση, σχολεία, Νίκη Κεραμέως, παιδεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK