17:11 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 11
Βρείτε μας

«Με βάση όλες τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει υπολογίζω ότι τα ενεργά κρούσματα είναι περίπου 50 φορές παραπάνω από τα κρούσματα που βλέπουμε σε μια μέρα» δήλωσε ο καθηγητής γενετικής ιατρικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

Την εκτίμηση πως τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού είναι 50 φορές περισσότερα από αυτά που καταγράφονται κάθε μέρα στην Ελλάδα, εξέφρασε ο καθηγητής γενετικής ιατρικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, ο κ. Δερμιτζάκης υπογράμμισε ότι τα περισσότερα κρούσματα είναι σε νεαρές ηλικίες και χωρίς συμπτώματα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τη μη καταγραφή τους.

«Με βάση όλες τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει ,υπολογίζω ότι τα ενεργά κρούσματα είναι περίπου 50 φορές παραπάνω από τα κρούσματα που βλέπουμε σε μια μέρα» σχολίασε.

Σύμφωνα με τον κ. Δερμιτζάκη, «τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά του ιού αυτού είναι πολύπλοκα».

Ενώ επισήμανε πως «άλλο πρόβλημα αναφορικά με τον ιό είχαμε την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου όταν και γέμιζαν οι ΜΕΘ και τα νοσοκομεία, άλλο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε τώρα που ζητούμενο είναι να ελεγχθεί η μετάδοση του και πιθανότατα εντελώς άλλα προβλήματα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα».

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
πανδημία, κρούσματα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK