15:43 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Νίκος Χαρδαλιάς, Σωτήρης Τσιόδρας και Βασίλης Κοντοζαμάνης ενημερώνουν αυτή την ώρα για τις εξελίξεις γύρω από την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, στην οποία συμμετέχουν, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Άλλωστε, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας επιστρέφει στην ενημέρωση για τον κορονοϊό, ύστερα από ένα μικρό διάστημα απουσίας.

Τέλος σε πάρτι, συναθροίσεις και λαϊκές στο Ηράκλειο Κρήτης

Νέα περιοριστικά μέτρα για την Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης, ανακοίνωσε χτες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των εννέα ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως τέσσερα άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως έξι άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από τις 06:00 το πρωί της Τρίτης 01/09/2020 και έως την Τρίτη 15/09/2020 επίσης στις 06:00 το πρωί.

Επίσης, όπως σημειώνει η ΓΓΠΠ, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Νέα μέτρα σε γηροκομείο στο Μοσχάτο και δομή φιλοξενίας στον Βύρωνα

Στην επιβολή καραντίνας σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στον Βύρωνα Αττικής, μετά τον εντοπισμό 31 κρουσμάτων κορονοϊού (23 παιδιά και οκτώ εργαζόμενοι), προχώρησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, καθώς και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, η εν λόγω δομή φιλοξενίας τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων.

Αναλυτικότερα:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στην ανωτέρω δομή φιλοξενίας, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας, το οποίο μπορεί να εναλλάσσεται κάθε 48 ώρες.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.), στην ανωτέρω δομή φιλοξενίας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτή, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
  • Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από 31/08/2020 και ώρα 21:00 και για 14 ημέρες, έως 14/09/2020 και ώρα 21:00.

Παράλληλα, λόγω του επιβεβαιωμένου κρούσματος σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων που βρίσκεται στο Μοσχάτο Αττικής, η εν λόγω μονάδα να τεθεί επίσης σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων.

Ειδικότερα:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στην ανωτέρω μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.), θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
  • Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από 31-08-2020 και ώρα 18:00 και έως την έκδοση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στους φιλοξενούμενους και στο προσωπικό της μονάδας.

 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
καραντίνα, θάνατος, θάνατοι, μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, Μέτρα, εισαγόμενα κρούσματα, κρούσματα, κρούσμα, νεκροί, νεκρός, νεκρή, COVID-19, κορονοϊός, Νίκος Χαρδαλιάς, Σωτήρης Τσιόδρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK