05:27 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 02
Βρείτε μας

Απολυμάνσεις για τον κορονοϊό πραγματοποιούνται καθημερινά στους Ναούς και τις Μονές της Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών.

Απολυμάνσεις πραγματοποιούνται καθημερινά σε εκκλησίες σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Μητρόπολη Τρίκκης και Στεγών, πραγματοποιείται απολύμανση σε έναν από τους Ιερούς Ναούς των Τρικάλων.

Σύμφωνα με τη Μητρόπολη Τρίκκης και Στεγών, «οι απολυμάνσεις για την COVID-19 συνεχίζονται καθημερινά στους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Ιεράς μας Μητροπόλεως για την ασφάλεια όλων μας».

Εντολή σε ιερείς να κάνουν τεστ για κορονοϊό έδωσε ο Μητροπολίτης Καρδίτσας 

Υπενθυμίζεται ότι εντολή σε όλους τους ιερείς των ιερών ναών της Μητρόπολής του να προβούν σε τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού έχει δώσει από το τέλος Αυγούστου ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων (σ.σ. Καρδίτσας), Τιμόθεος.

«Είχαμε κάνει και παλιότερα τεστ, αλλά έχουν αυξηθεί τα κρούσματα στην Καρδίτσα κι έπρεπε να επέμβω» είπε στο Sputnik ο Μητροπολίτης.

Με εγκύκλιό του που στάλθηκε την Παρασκευή 21 Αυγούστου σε όλες τις εκκλησίες της περιοχής του, ο Μητροπολίτης χαρακτηρίζει επικίνδυνη την αύξηση του κορονοϊού και τη διασπορά στην Καρδίτσα «κυρίως ἐντός τῶν ἐκκλησιαστικῶν κοινοτήτων-ἐνοριῶν μας λόγῳ τῆς ἀδιαφορίας καί ἐπιπολαιότητος κάποιων» και δίνει εντολή σε όλους τους ιερείς να προβούν στο τεστ. 

«Οἱ ἐφημέριοι τῶν ἐνοριακῶν Ἱερῶν Ναῶν καί τῶν Παρεκκλησίων τῆς πόλεως Καρδίτσης ἐντέλλονται ἄμεσα καί χωρίς καμμία καθυστέρηση νά προβοῦν οἱ ἴδιοι εἰς τήν ἀπαραίτητη ἐξέταση μήπως ἔχουν ὑποστεῖ τήν νόσον τοῦ κορωναϊοῦ καί ἀρχίζουν νά διασπείρουν τόν ἰόν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τιμόθεος ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι πρέπει να προβούν σε έλεγχο και όλα τα μέλη των εκκλησιαστικών συμβουλίων, οι ιεροψάλτες, οι νεωκόροι και οι εθελοντές των ιερών ναών.

Μάλιστα διευκρινίζει ότι αναμένει τα αποτελέσματα των τεστ εντός πέντε ημερών κι ότι αναμένει «ἔγγραφη ἀναφορά περί τῶν ἀποτελεσμάτων, εἰς τήν ὁποία θά ἀναγράφονται τά ὀνόματα ὅλων τῶν προσώπων τά ὁποῖα ἀνωτέρω ἀναφέρω καί ἐξετάσθηκαν καθώς καί τά ἀποτελέσματα τῶν ἰχνηλατήσεων».

«Έχουμε κάνει τεστ και θα ξανακάνουμε»

Τεστ για ανίχνευση κορονοϊού έχουν κάνει ιερείς και στελέχη που εργάζονται στη Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, αλλά και σε εθελοντές που προσφέρουν έργο στα συσσίτια της όπως είπε στο Sputnik ο Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας.

Ο ίδιος μάλιστα, όπως αποκάλυψε, έχει πραγματοποιήσει αρκετές φορές το τεστ.

«Κατά καιρούς εμείς κάναμε τεστ στα στελέχη μας, στις κυρίες στα συσσίτια. Πολλές φορές. Κι εγώ το έκανα δυο τρεις φορές. Και θα το ξανακάνουμε με τον ΕΟΔΥ» είπε ο κ. Βαρνάβας.

Κανένα τεστ, καθώς δεν χρειάστηκε, δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, είπε στο Sputnik ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης, πατέρας Ιάκωβος Αθανασίου.

«Αύριο και μεθαύριο είναι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης θα είναι εκεί, αν βγει κάποια τέτοια απόφαση φυσικά, και θα το κάνουμε. Δεν έχουμε κάνει μέχρι τώρα και μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κρούσματα που να σχετίζονται με εκκλησιαζομένους» είπε ο Πρωτοσύγκελος.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
κορονοϊός, απολύμανση, εκκλησίες, Τρίκαλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK