02:08 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 13
Βρείτε μας

Στη σημασία της χρήσης μάσκας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στάθηκε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

«Η σωστή χρήση μάσκας βοηθά στον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού» τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από το Υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Όπως υπογράμμισε, όμως, η χρήση της μάσκας πρέπει να γίνεται σωστά.

«Η χρήση της μάσκας προτείνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ένα μέτρο. Δεν τη βλέπουμε μόνη της, αλλά σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα, την τήρηση αποστάσεων, την προσωπική υγιεινή κ.λπ.» επισήμανε ο κ. Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, «ο ιός μεταδίδεται μέσω σταγονιδίων και η μάσκα βοηθά να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας».

«Η μάσκα είναι μαχαίρι με δύο όψεις. Χρησιμοποιείται για καλό σκοπό στα νοσοκομεία και τώρα για λίγο καιρό στις κοινωνικές μας δραστηριότητες. Είναι ένα αναγκαίο κακό, ένα προσωπικό lockdown» τόνισε χαρακτηριστικά.
Για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία, υπογράμμισε πως τα παιδιά πρέπει να δουν τη χρήση μάσκας σαν παιχνίδι και να μάθουν από τους γονείς να τη χρησιμοποιούν.
«Οι μαθητές θα πρέπει να προετοιμαστούν για τη χρήση της μάσκας από το σπίτι» υπογράμμισε.

Επίσης, προέτρεψε τους γονείς να μη μεταφέρουν το άγχος και τη μικροβιοφοβία στα παιδιά τους, αλλά να τους μιλήσουν γιατί πρέπει να τη φορούν, ενώ πρότεινε να υπάρχει στα σχολεία διάλειμμα μάσκας, ώστε ειδικά τα μικρότερα παιδιά να μπορούν να βγάζουν για λίγο τη μάσκα τους.

«Μπορεί να απαιτηθούν άλλες μορφές διδασκαλίας αν αλλάξουν τα δεδομένα και θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα. Η αναστολή λειτουργίας των σχολείων δεν έχει σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά στη διασπορά του ιού» σχολίασε.

Για τους νέους που αποφεύγουν να φορούν μάσκα, σχολίασε ότι πρέπει «να τους φερθούμε αδελφικά και όχι πατρικά».

«Το να υιοθετήσω συμπεριφορά διαφορετική αποτελεί γενναιότητα. Οι νέοι στο DNA τους είναι πιο γενναίοι. Πρέπει να τους ακούσουμε. Πρέπει να αφεθούν στην ελευθερία τους, να ακούσουν όλες τις απόψεις και να επιλέξουν το σωστό. Αν τους φερθούμε αδελφικά και όχι πατρικά, νομίζω θα είναι καλύτερο το αποτέλεσμα» δήλωσε.
Tags:
πανδημία, κρούσματα, μάσκα προστασίας, μάσκα, κορονοϊός, Σωτήρης Τσιόδρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK