11:05 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας αναφέρθηκε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, υπογράμμισε πως θα επαναλειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές σε περιοχές με ειδικούς περιορισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής, στις περιοχές με περιοριστικά μέτρα (Χανιά, Ηράκλειο, Χαλκιδική, Μύκονο, Πάρο, Αντίπαρο και Λέσβο) οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν ως εξής:

  • Η συμμετοχή πωλητών επιτρέπεται σε ποσοστό 50% ανά κατηγορία.
  • Η απόσταση των πάγκων μεταξύ τους πρέπει να είναι πέντε μέτρα.
  • Παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο από τους πωλητές όσο και από τους καταναλωτές που την επισκέπτονται.

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως από 1/7 ως 30/8 στις πύλες εισόδου της χώρας έχουν διενεργηθεί 406.857 στοχευμένοι έλεγχοι σε πάνω από 3,2 εκατομμύρια κρούσματα εισερχομένων επισκεπτών και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 853.

Παράλληλα από την έναρξη της πανδημίας στις 25/2 μέχρι και 30/8 έχουν καταγραφεί 10.134 κρούσματα και τα 3.386 είναι ενεργά.

«Αγαπητοί μου συμπολίτες με υπομονή και υπευθυνότητα έχουμε πετύχει πάρα πολλά, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ιός είναι ακόμα εδώ και για να κερδίσουμε τον πόλεμο, πρέπει να τηρούμε πιστά τους κανόνες όπως κάνει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών» κατέληξε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
λαϊκές αγορές, λαϊκές, λαϊκή, μέτρα προστασίας, μονάδα μέτρησης, μέτρα ασφαλείας, μέτρα στήριξης, Μέτρα, COVID-19, κορονοϊός, εισαγόμενα κρούσματα, κρούσματα, κρούσμα, Νίκος Χαρδαλιάς, Σωτήρης Τσιόδρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK