18:27 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, μπαίνει λουκέτο σε δύο διάσημα μπαρ - εστιατόρια στη Μύκονο «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας».

Από τις 22:00 σήμερα έως και τις 4 Σεπτεμβρίου στις 10:00 το πρωί αποφασίστηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κλείσουν δύο καταστήματα στο νησί της Μυκόνου, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Απόφαση αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων προσφοράς οινοπνευματωδών ποτών και μαζικής εστίασης (bar-restaurant) στη Νήσο Μύκονο με τις επωνυμίες "Nammos" στην παραλία Ψαρού και "Scorpios" στην περιοχή Παράγκα για σαράντα οκτώ ώρες, ήτοι από 01.09.2020 και ώρα 22.00 έως την 04.09.2020 και ώρα 22.00, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτικά η απόφαση της ΓΓΠΠ όπως αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Τέλος σε πάρτι, συναθροίσεις και λαϊκές στο Ηράκλειο Κρήτης

Νέα περιοριστικά μέτρα για την Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης, ανακοίνωσε χτες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των εννέα ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως τέσσερα άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως έξι άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από τις 06:00 το πρωί της Τρίτης 01/09/2020 και έως την Τρίτη 15/09/2020 επίσης στις 06:00 το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ισχύ είναι ήδη η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 00:00 έως τις 07:00 της επομένης στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης.

Παράλληλα, στο ίδιο καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων παραμένουν τα Χανιά, η Χαλκιδική, η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Ζάκυνθος και η Λέσβος.

Επίσης, όπως σημειώνει η ΓΓΠΠ, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
ασθενείς, ασθενής, Νίκος Χαρδαλιάς, beach bar, κλαμπ, εστιατόρια, εστιατόριο, μπαρ, ανοιχτά μαγαζιά, μαγαζιά, λουκέτο, COVID-19, κορονοϊός, εισαγόμενα κρούσματα, κρούσματα, κρούσμα, Μύκονος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK