01:16 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Το πότε θα ξεμπερδέψουμε με τον κορονοϊό δεν έχει απάντηση ακόμα, σύμφωνα με τον καθηγητή Αλκιβιάδη Βατόπουλο, που τόνισε ότι οι ιός βρίσκεται παντού σε όλη την Ελλάδα.

«Πυρκαγιά» έτοιμη να φουντώσει χαρακτήρισε τον κορονοϊό ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος και ζήτησε εγρήγορση.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αποτελεί πρόβλημα το γεγονός ότι υπάρχουν ασυμπτωματικοί ή πάρα πολύ ελαφρά νοσούντες, ενώ ακόμα δύο λόγοι που δημιουργούν ανησυχία είναι το γεγονός ότι υπάρχουν κρούσματα σε όλη την Ελλάδα καθώς και συρροές. 

Το πρώτο «στοίχημα» για τον περιορισμό της πανδημίας, επισήμανε ότι είναι η μεταφορά κρουσμάτων από τους νέους στους μεγαλύτερους και εξέφρασε την ελπίδα να μην την δούμε. Το δεύτερο «στοίχημα» είναι τα δευτερογενή κρούσματα, σύμφωνα με τον καθηγητή που μίλησε στον ΣΚΑΪ.

«Είναι μεγάλη διάφορα σε οίκο ευγηρίας τα δύο κρούσματα και τα 20 κρούσματα. Τα 20 δείχνουν ότι είχαμε κενό ασφαλείας στα μέτρα. Είναι σημαντικό να δούμε ποσά δευτερογενή κρούσματα έχουμε σε κάθε συρροή». «Ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων σε συνδυασμό με συρροές σε διάφορους χώρους δείχνει ότι ο ιός βρίσκεται παντού σε όλη την Ελλάδα, άρα είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει» σημείωσε.

Προειδοποίησε ότι ο κορονοϊός «δεν μπορεί να εξαφανιστεί ξαφνικά, το στοίχημα είναι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα, λιγότερο σοβαρά και να μην έχουμε μεγάλες συρροές».

«Δεν υπάρχει απάντηση στο πότε θα ξεμπερδέψουμε με τον κορονοϊό. Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει καλά καλά η φάση 3 των εμβολίων» ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου θα βολέψει, καθόσον θα έχουν οργανωθεί λίγο τα πράγματα, θα έχει γίνει επιστροφή και σχετική απομόνωση των παιδιών και των νέων από διακοπές.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
Αλκιβιάδης Βατόπουλος, κρούσματα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK