19:45 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Τα σχολεία ανοίγουν στις 14 Σεπτεμβρίου και η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική, όπως προβλέπεται στα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό.

Τους λόγους για τους οποίους η επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε τη χρήση μάσκας στα σχολεία ανέλυσε ο καθηγητής Νίκος Σύψας που προειδοποίησε ότι αν η χρήση της γίνει με λάθος τρόπο, αυξάνεται ο κίνδυνος διασποράς. 

Όπως διευκρίνισε, η αρμόδια επιτροπή εισηγήθηκε τη χρήση της από τους μικρούς μαθητές, αφενός γιατί ειδικά οι μαθητές του Δημοτικού έχει βρεθεί πως είναι η ασφαλέστερη ηλικιακή ομάδα ως προς την πανδημία και αφετέρου τα παιδιά ακούν πολύ τους δασκάλους τους και «μιμούνται» τα άλλα παιδιά γύρω τους.

Τόνισε, μιλώντας στο OΡΕΝ, ότι «επομένως η χρήση μάσκας θα γίνει μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας». Εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η χρήση της μάσκας θα γίνει σύντομα ρουτίνα ακόμη για τα πολύ μικρά παιδιά.

Πρόσθεσε τέλος ότι οι αποφάσεις και οι οδηγίες των επιστημόνων για την πανδημία αλλάζουν ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε φορά.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
κορονοϊός, υφασμάτινη μάσκα, μάσκα προστασίας, Νίκος Σύψας, άνοιγμα σχολείων, σχολεία, υποχρεωτική χρήση μάσκας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK