19:47 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Καραμέως, μίλησε για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα μέτρα κατά του κορονοϊού που θα υιοθετηθούν.

Η Πολιτεία θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα την πολιτική «κανείς στην τάξη χωρίς μάσκα» ανέφερε στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου

«Η μάσκα είναι ό,τι πιο πολύτιμο σε καιρό πανδημίας. Η μάσκα είναι υποχρεωτική στα σχολεία. Δεν θα μπαίνει κανείς στην τάξη χωρίς μάσκα. Ούτε μαθητής, ούτε καθηγητής ούτε γονιός, οποιοσδήποτε. Xρήση μάσκας απ’ όλους και στα λεωφορεία, οδηγούς, συνοδούς, μαθητές» ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας. 

Τόνισε δε πως αν εμφανιστεί ένα κρούσμα, κλείνει το τμήμα και γίνεται ιχνηλάτηση. Αν το κρούσμα είναι εκπαιδευτικός και όχι μαθητής, γίνεται ιχνηλάτηση, και ίσως κλείσουν και περισσότερα τμήματα. 

«Δε θα διστάσουμε, αν χρειαστεί, να επικαιροποιήσουμε τα μέτρα, θετικά ή αρνητικά, με φροντίδα στη δημόσια υγεία και την εκπαίδευση» διαβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας.

Για το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου η κα Κεραμέως σχολίασε ότι τα κρούσματα του Αυγούστου έδειξαν σε μεγάλο βαθμό ότι συνδέονται με ασυμπτωματικούς.

«Στόχος μας ήταν να κατασταλάξει και να βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα μετά την επιστροφή των εκδρομέων, να μην μετακινούνται δύο και τρεις μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία» είπε και πρόσθεσε πως «ένα 15% δεν είχε γυρίσει ακόμα στα αστικά κέντρα. Είναι πολύ σημαντικό να γυρίσουν οι εκδρομείς για να σταθεροποιηθεί η επιδημιολογική εικόνα» τόνισε η κα Κεραμέως.  

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ενώ διεμήνυσε πως γιατροί θα πάνε στα σχολεία για να μιλήσουν για τον κορονοϊό σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. 

Η υπουργός διευκρίνισε επίσης ότι ο μέσος όρος των μαθητών ανά τμήμα στην επικράτεια είναι 17 πανελλαδικά, ενώ σε Αττική και Θεσσαλονίκη 20 μαθητές.

Για τα ολοήμερα σχολεία τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό εργαλείο, δίνει περισσότερες δυνατότητες στα παιδιά να στηριχτούν παιδαγωγικά και περιορίζει την επαφή των παιδιών με τους πιο ευάλωτους. 

«Ο πρωθυπουργός έχει δώσει το πράσινο φως για πόρους πάνω από 100 εκατ. ευρώ για περισσότερους εκπαιδευτικούς και για περισσότερα τμήματα για τα ολοήμερα. Προτρέπω τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους» δήλωσε. 
Tags:
μάσκα, κορονοϊός, σχολείο, σχολεία, τάξη, κρούσματα, κρούσμα, Νίκη Κεραμέως
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK