22:21 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Σε καραντίνα θα μπαίνουν οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα προς την Ουαλία ενώ η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει για τον τρόπο εισόδου από τη χώρα μας εντός της εβδομάδας.

Η Σκωτία ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη θα επιβάλει καραντίνα 14 ημερών σε όλες τις αφίξεις από την Ελλάδα.

Υπήρξε «σημαντική αύξηση» στα εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού στη Σκωτία, από άτομα που έχουν βρεθεί πρώτα στην Ελλάδα, όπως δήλωσε η κυβέρνηση της Σκωτίας την Τρίτη.

«Βρισκόμαστε εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας και η κατάσταση σε πολλές χώρες μπορεί να αλλάξει ξαφνικά. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά προτού δεσμευτούν με μη απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό» δήλωσε ο Χούμζα Γιουσάφ, υπουργός Δικαιοσύνης της Σκωτίας.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Ουαλίας ανέφερε ότι οι παραθεριστές που επιστρέφουν από τη Ζάκυνθο θα κληθούν να μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες και θα κάνουν τεστ για COVID-19.

Η βρετανική κυβέρνηση στο Λονδίνο αναμένεται να αποφασίσει μέσα στην εβδομάδα εάν θα μπαίνουν σε καραντίνα ταξιδιώτες που επέστρεφαν από την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως σε καραντίνα τέθηκαν περίπου 190 επιβάτες πτήσης της TUI από τη Ζάκυνθο προς την Ουαλία καθώς τουλάχιστον 16 άτομα βγήκαν θετικά στον ιό.

Tags:
Ζάκυνθος, κορονοϊός, ταξιδιωτική οδηγία, ταξιδιώτες, Κυβέρνηση, καραντίνα, Ελλάδα, Ουαλία, Σκωτία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK