17:24 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Θετικός στον κορονοϊό για δεύτερη φορά φέρεται να βρέθηκε ένας 45χρονος άνδρας στην Ξάνθη. Ερευνάται αν πρόκειται για το πρώτο περιστατικό επαναλοίμωξης στην Ελλάδα.

Ένας 45χρονος στην Ξάνθη φέρεται να βρέθηκε ξανά θετικός στον κορονοϊό κι ενώ είχε νοσήσει για πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των αρμόδιων Αρχών και διερευνάται για να διαπιστωθεί εάν τυχόν πρόκειται για το πρώτο περιστατικό επαναλοίμωξης στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο 45χρονος άνδρας είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό τον Απρίλιο και πέρασε ένας μήνας μέχρι να ξεπεράσει τη νόσο, ενώ τα συμπτώματά του ήταν ήπια.

Λόγω του αντικείμενου εργασίας του, ο άνδρας έχει υποβληθεί έκτοτε σε οκτώ τεστ κι όλα ήταν αρνητικά, όπως μετέδωσε το OPEN.

Ωστόσο, πριν από δύο εβδομάδες, ο 45χρονος υποβλήθηκε εκ νέου σε τεστ το οποίο βγήκε θετικό, σύμφωνα με τον ίδιο σταθμό. Σημειώνεται πάντως ότι ο άνδρας δεν παρουσιάζει συμπτώματα.

Ακολούθησε νέο τεστ το οποίο βγήκε επίσης θετικό, ενώ εν συνεχεία έγινε τρίτη δειγματοληψία, με δύο διαφορετικά δείγματα εκ των οποίων το ένα φέρεται να βγήκε θετικό και το άλλο αρνητικό, σύμφωνα πάντα με όσα μεταδόθηκαν.

Πλέον, ειδικοί ερευνούν εάν πρόκειται για επαναλοίμωξη, εάν υπήρχαν υπολείμματα του RNA του ιού στον οργανισμό του άνδρα ή εάν πρόκειται για κάποια άλλη αντίδραση του οργανισμού.

Σημειώνεται ότι ο 45χρονος υποβάλλεται σε πολλές εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί κάποιος χρόνος για να υπάρξει η τελική απάντηση των ειδικών.

Για το περιστατικό φέρεται, μάλιστα, να έχει ενημερωθεί και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ επικαλούμενος πληροφορίες.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
Ξάνθη, κρούσμα, κοροναϊός, κορονοϊός, λοίμωξη, μόλυνση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK