06:25 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 0 0
Βρείτε μας

Στα περίπου 10.000 ενεργά κρούσματα κορονοϊού εκτιμά ο καθηγητής Ιατρικής, Μανώλης Δερμιτζάκης, εξηγώντας ότι είναι άνθρωποι που κυκλοφορούν αλλά δεν έχουν ταυτοποιηθεί ως θετικοί στον ιό.

Σε περίπου 10.000 υπολογίζει τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ο κ. Δερμιτζάκης, μιλώντας στο MEGA, εξήγησε ότι για να καταλήξει στον αριθμό αυτό «εμπειρικά πολλαπλασιάζω τον ημερήσιο αριθμό με 50 για να εκτιμήσω τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων που κυκλοφορούν».

Έσπευσε να συμπληρώσει ότι δεν πρόκειται για κρούσματα που κάποιος «τα κρύβει». Αντίθετα, όπως είπε, «είναι άνθρωποι που κυκλοφορούν αλλά δεν έχουν ταυτοποιηθεί, καθώς είτε είναι ασυμπτωματικοί είτε χωρίς έντονα συμπτώματα».

Σχολιάζοντας τον αριθμό 10.000, είπε ότι «δεν είναι μακριά απ’ αυτό που ήδη ξέρετε».

«Ο κ. Χαρδαλιάς πριν λίγες ημέρες είπε ότι υπάρχουν 3.000 ενεργά κρούσματα γνωστά. Αν ξέρουμε 3.000, δεν είναι περίεργο να υπάρχουν 10.000 συνολικά που είναι ανενεργοί» συμπλήρωσε.

Για το περιστατικό στην Ξάνθη με 45χρονο που βρέθηκε ξανά θετικός στον κορονοϊό, ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε πως δεν είναι απίθανο κάτι τέτοιο.

«Θα μπορεί να συμβεί με δύο τρόπους: ή θα πρέπει το στέλεχος του ιού να είναι διαφορετικό ή η ανοσία που έχτισε την πρώτη φορά ο ασθενής να μην ήταν αρκετά ισχυρή». «Δεν είναι όμως πολύ συχνό το φαινόμενο. Αν παραμείνουν σπάνια περιστατικά, δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αν γίνουν πιο συχνά, θα είναι. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η ανοσία κρατάει» ξεκαθάρισε ο καθηγητής.

Αναφερθείς στο άνοιγμα των σχολείων, ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν θα οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων. Τόνισε ότι η τήρηση των αποστάσεων είναι σημαντική για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.

«Πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή από κάθε σχολείο και να κάνουν το maximum των μέτρων που μπορούν να εφαρμόσουν και όχι το minimum» υπογράμμισε, ζητώντας από τους διευθυντές των σχολείων να εφαρμόσουν όσο καλύτερα μπορούν τα μέτρα προστασίας.
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, Ελλάδα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK