12:30 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πότε ξεκινούν οι εγγραφές στα πανεπιστήμια αναμένεται να ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας το επόμενο διάστημα. Αναλυτικά τα όσα προβλέπονται.

Με την ανακοίνωση των βάσεων 2020, απομένει πλέον η εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών στα πανεπιστήμια προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εισόδου των νέων φοιτητών.

Τα δικαιολογητικά, η διαδικασία εγγραφής, όπως και οι ημερομηνίες αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα από το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως είχε συμβεί και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος η εγγραφή αναμένεται να γίνει ηλεκτρονικά, χωρίς την υποχρεωτική κατάθεση δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των πρωτοετών στις σχολές και τα τμήματα που πέρασαν.

Πότε ξεκινούν οι εγγραφές στα πανεπιστήμια

Η ανακοίνωση για την εγγραφή των νέων φοιτητών στα πανεπιστήμια αναμένεται να εκδοθεί περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστή η ακριβής ημερομηνία, ενώ ερώτημα παραμένει εάν και κατά πόσο η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να επηρεάσει τον χρόνο των εγγραφών.

Το 2019, η σχετική ανακοίνωση για τις εγγραφές δημοσιοποιήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου.

Η διαδικασία ξεκίνησε την ίδια ημέρα (σ.σ. 18 Σεπτεμβρίου) και ολοκληρώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου.

Πώς γίνονται οι εγγραφές στα πανεπιστήμια

Με βάση τη διαδικασία που ακολουθήθηκε πέρσι, οι πρωτοετείς φοιτητές κλήθηκαν να χρησιμοποιήσουν ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας μέσω της οποίας υπέβαλαν αίτηση για τη σχολή ή το τμήμα επιτυχίας τους.

Η πρόσβαση στην εφαρμογή γινόταν μέσω του συνδέσμου https://eregister.it.minedu.gov.gr ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι εκτός λειτουργίας.

Για την είσοδό τους στην εφαρμογή, οι πρωτοετείς καλούνταν να εισάγουν τον οκταψήψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Στη συνέχεια, καλούνταν να συμπληρώσουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ο οποίος θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ.

Σημειώνεται ότι πέρσι, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής σε ορισμένες σχολές καθοριζόταν ξεχωριστά από τα αρμόδια -κατά περίπτωση- υπουργεία. Επρόκειτο για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης.

Tags:
φοιτητές, Υπουργείο Παιδείας, ηλεκτρονική εγγραφή, εγγραφές, Πανεπιστήμιο, πανεπιστήμια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK