09:58 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 11
Βρείτε μας

Σε καραντίνα τέθηκε η προσφυγική δομή στη Μόρια ύστερα από κρούσμα κορονοϊού. Θετικός στη νόσο βρέθηκε ένας 40χρονος Σομαλός πρόσφυγας.

Σε καραντίνα τίθεται η προσφυγική δομή στη Μόρια της Λέσβου ύστερα από κρούσμα κορονοϊού.

Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια θα τεθεί σε καραντίνα για συνολικά 14 ημέρες, με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνεργασία και με τον ΕΟΔΥ.

40χρονος Σομαλός στη Μόρια βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ένας 40χρονος Σομαλός αναγνωρισμένος πρόσφυγας.

Σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο Μετανάστευσης, παρότι στον άνδρα είχε επιδοθεί απόφαση εξόδου, εκείνος επέστρεψε παρατύπως στη Μόρια όπου διέμενε σε σκηνή εκτός της υφιστάμενης περίφραξης.

Ο 40χρονος είχε άδεια διαμονής που εκδόθηκε στο ΠΓΑ Αλίμου.

Στις 17 Ιουλίου είχε φύγει από τη Λέσβο. Ωστόσο, επέστρεψε στο νησί τις τελευταίες μέρες. Πλέον, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

«Το ΚΥΤ Μόριας παραμένει ανοικτή δομή και το περιστατικό αυτό ενισχύει την ανάγκη να υλοποιηθούν οι εργασίες δημιουργίας κλειστής ελεγχόμενης δομής. Για το χρονικό διάστημα, έως και τις 15/09/2020, θα απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από τη δομή φιλοξενίας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. θα έχει ενισχυμένη παρουσία στον χώρο γύρω από την δομή, για την τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας καθ΄ όλο το 24ωρο» υπογραμμίζει το Υπουργείο.

Στη Μόρια κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει στη Μόρια για ιχνηλάτηση των επαφών του 40χρονου, ενώ στο ΚΥΤ έχει μεταβεί και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Στον χώρο θα εισέρχεται μόνο προσωπικό ασφαλείας ύστερα από θερμομέτρηση, ενώ σημειώνεται ότι εντός Σεπτεμβρίου θα τεθεί σε λειτουργία και η νέα υγειονομική μονάδα για την απομόνωση και παρακολούθηση ύποπτων περιστατικών.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
καραντίνα, κρούσμα, κορονοϊός, Λέσβος, ΚΥΤ Μόριας, Μόρια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK