01:37 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 81
Βρείτε μας

Την έγκριση της Ρωσίας στην πρωτοβουλία της Ελλάδας να ανοίξει τις πτήσεις αναμένουν τουριστικοί οργανισμοί προκειμένου να αρχίσουν τις απευθείας πτήσεις. Οι Ρώσοι τουρίστες που θα έρθουν, εκτός από το αρνητικό τεστ, θα πρέπει να κατέχουν voucher ξενοδοχείου και φυσικά βίζα.

Η πρωτοβουλία της Ελλάδας να ανοίξει από τις 7 Σεπτεμβρίου τις αεροπορικές πτήσεις από τη Ρωσία αποτελεί ένα ευχάριστο μήνυμα για τους επαγγελματίες του τουρισμού, παρότι εξαιτίας του κορονοϊού υπάρχει πλαφόν στον αριθμό των τουριστών που μπορούν να έρθουν κάθε εβδομάδα.

Ωστόσο, η απόφαση της ελληνικής πλευράς πρέπει να πάρει την έγκριση και από τη Ρωσία, προκειμένου ελληνικές αεροπορικές εταιρίες να πραγματοποιήσουν απευθείας πτήσεις οι οποίες θα προσγειώνονται στα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου.

«Επειδή την απόφαση για την έναρξη των πτήσεων την πήρε η ελληνική κυβέρνηση, όχι η ρώσικη, αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι μπορούν να ταξιδέψουν από τις 7 Σεπτεμβρίου αεροπορικώς μέσω άλλων χωρών προς την Ελλάδα» είπε στο Sputnik ο Γιώργος Μασμανίδης, γενικός διευθυντής του ομίλου «Μουζενίδη» -μέλος του οποίου είναι η αεροπορική εταιρία «Ellinair» που πραγματοποιούσε πτήσεις προς και από τη Ρωσία- προσθέτοντας ότι η εταιρεία του αναμένει «την έγκριση της Ρωσίας» έτσι ώστε να ξεκινήσει τις απευθείας πτήσεις.

Όταν δοθεί η έγκριση από τη ρωσική πλευρά, οι απευθείας πτήσεις θα αφορούν αρχικά 500 άτομα την εβδομάδα.

«Αν δώσει έγκριση και η ρωσική πλευρά, θα ξεκινήσουμε τις πτήσεις και θα είναι σε τρία αεροδρόμια: της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου. Θα έρχονται 500 άτομα την εβδομάδα, δηλαδή περίπου μία πτήση την εβδομάδα για κάθε προορισμό» ανέφερε ο κ. Μασμανίδης.

Ο αριθμός των 500 τουριστών ανά εβδομάδα κρίνεται χαμηλός, αν και, όπως είπε ο κ. Μασμανίδης, από τις 21 Σεπτεμβρίου και μετά αναμένεται να αυξηθεί. «Το ίδιο έγινε και με το Ισραήλ που ξεκίνησε με 600 άτομα και τώρα αυξήθηκαν στα 1.200» τόνισε.

Πώς θα επιλέγονται όμως οι 500 Ρώσοι τουρίστες;

«Αρχικά θα έρχονται οι Ρώσοι που έχουν ήδη voucher για κάποιο ξενοδοχείο» επισήμανε ο κ. Μασμανίδης, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους και αρνητικό τεστ κορονοϊού 72 ωρών.

Η κίνηση των Ρώσων τουριστών προς Ελλάδα αναμένεται να φανεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, δεδομένου ότι όσοι θελήσουν να έρθουν για διακοπές, θα πρέπει να πάρουν βίζα, η οποία, όπως τόνισε ο κ. Μασμανίδης, «χρειάζεται 5-6 ημέρες» για να αποκτηθεί. 

«Υπάρχουν κάποιοι που έχουν ήδη voucher στα χέρια τους και κάποιοι θα κάνουν κρατήσεις. Το θέμα είναι ότι θα χρειαστούν βίζα, η έκδοση της οποίας χρειάζεται 5-6 ημέρες, οπότε αναμένουμε Ρώσους τουρίστες από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί ένα πολύ καλό μήνυμα προς τη ρωσική αγορά.

Tags:
Ελλάδα, βίζα, πτήσεις, Ρώσοι τουρίστες, Ρωσία, τεστ, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK