00:17 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Ένα ιδιαίτερα επιτιμητικό άρθρο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξαίρει την αντίδραση της Αθήνας και τα μέτρα προστασίας των ευάλωτων ομάδων απέναντι στην επέλαση του κορονοϊού.

Με τίτλο «Η Αθήνα προστατεύει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στη διάρκεια της COVID-19» ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και εξαίρει τις προσπάθειες του Δήμου.

Σε εκτενές άρθρο του ο ΠΟΥ ξεκινώντας το αφιέρωμά του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η Αθήνα, είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις στον κόσμο, με τον επιβλητικό Παρθενώνα να δεσπόζει στην πόλη ως υπενθύμιση επιμονής και αντοχής. Με τα χρόνια έρχεται συχνά η σοφία».

Στη συνέχεια υπογραμμίζει ότι, την ώρα που η COVID-19 σάρωνε την Ευρώπη:

«Η Ελλάδα άρχισε να εφαρμόζει μέτρα σε εθνικό επίπεδο για τον περιορισμό του ιού, όπως η ακύρωση μεγάλων δημόσιων συγκεντρώσεων και μέτρων lockdowns», και τονίζεται χαρακτηριστικά για την Αθήνα ότι «ακολούθησε πιστά αυτά τα μέτρα, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με εμπειρογνώμονες από όλους τους τομείς για την προστασία των περιθωριοποιημένων κοινοτήτων». 

Συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι «η Αθήνα γνώριζε ότι αυτά τα αυστηρά μέτρα θα επηρέαζαν σε μεγάλο βαθμό τις ευάλωτες ομάδες που θα αντιμετώπιζαν απομόνωση, δυσκολία στην πρόσληψη υπηρεσιών θεραπείας και αποκατάστασης, καθώς και μειωμένη πρόσβαση σε κοινωνικά προγράμματα. Αυτές οι ομάδες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης COVID-19 και μάλιστα με σοβαρότερη εξέλιξη της νόσου».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις δύο νέες δομές του Δήμου, στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων και στο εξειδικευμένο Κέντρο για άτομα ουσιοεξαρτημένα, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αναφορά γίνεται και στην πρωτοβουλία του Δήμου, με τις ομάδες του, οι οποίες απαρτίζονται από εξειδικευμένο προσωπικό και επισκέπτονται, φροντίζουν και ενημερώνουν σχετικά, άστεγους, μετανάστες κ.ά., στα σημεία όπου βρίσκονται.

Στο άρθρο φιλοξενούνται δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος επισημαίνει:

«Αυτές οι πολύ δύσκολες στιγμές μάς έχουν διδάξει ότι το καλύτερο αποτέλεσμα έρχεται πάντα με τη συνεργασία και τις συνεπείς προσπάθειες. Όταν η πόλη και η κοινωνία των πολιτών ενώνουν τις προσπάθειές τους, το αποτέλεσμα είναι κάτι περισσότερο από καρποφόρο, καθώς μαζί μπορούμε να ανοίξουμε μια ολοένα και πιο ασφαλή ομπρέλα πάνω από τους περιθωριοποιημένους πληθυσμούς. Σε αυτή τη μάχη ενάντια στον χρόνο, κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω».

Σε δήλωσή της, στο πλαίσιο του άρθρου, η εκπρόσωπος του ΠΟΥ για την Ελλάδα, Μαριάννα Τριάς, τονίζει ότι:

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστηρίζει την Ελλάδα με προώθηση και τεκμηριωμένη πολιτική καθοδήγηση για την COVID-19 και πολλά περισσότερα. Η προσέγγιση "φροντίζουμε ολόκληρη την κοινωνία" δεν αφήνει κανέναν πίσω και ενισχύει τα καλύτερα κοινωνικά πρότυπα δημιουργώντας μια νέα θετική νόρμα που ελαχιστοποιεί το στίγμα και τις διακρίσεις».
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
COVID-19, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Αθήνα, δήμος Αθηναίων, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK