06:28 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Για το κρούσμα κορονοϊού στη δομή της Μόριας και την καραντίνα που επεβλήθη σε αυτή, μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Το κλείσιμο της προσφυγικής δομής στη Μόρια λόγω κρούσματος κορονοϊού σε Σομαλό μετανάστη σχολίασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Το σημερινό περιστατικό καταδεικνύει την αναγκαιότητα δημιουργίας κλειστών και ελεγχόμενων δομών» αναφέρει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Μετανάστευσης.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, το κλείσιμο του ΚΥΤ της Μόριας είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη που θα ενισχύσει το αίσθημα υγειονομικής, και όχι μόνο, ασφάλειας τόσο των διαμενόντων όσο και των τοπικών κοινωνιών.

«Από την πρώτη στιγμή, πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγειονομική θωράκιση των δομών φιλοξενίας. Αντιμετωπίζουμε τα θέματα δημόσιας υγείας σε συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας» καταλήγει.

Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια θα τεθεί σε καραντίνα για συνολικά 14 ημέρες, με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνεργασία και με τον ΕΟΔΥ.

Tags:
πανδημία, κορονοϊός, Λέσβος, Μόρια, δομή φιλοξενίας, δομή μεταναστών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK