13:47 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 11
Βρείτε μας

Διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα διεξαχθεί ο αγιασμός στις εκπαιδευτικές μονάδες που θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου, παρείχε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε χτες πως τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου, με όλους τους μαθητές και με αυξημένα μέτρα προφύλαξης, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, η υπουργός αναφέρθηκε στην υποχρεωτική χρήση μάσκας και τόνισε πως είναι εντυπωσιακή η προσαρμοστικότητα των παιδιών, συμπληρώνοντας πως «είναι αυτονόητο ως μέτρο προστασίας όπως η χρήση ζώνης ασφαλείας στο αυτοκίνητο».

Ακόμη, η υπουργός εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί ο αγιασμός στα σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Κεραμέως επεσήμανε πως θα γίνεται ανά τάξη και σε εξωτερικό χώρο, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Παράλληλα, η υπουργός ενθάρρυνε τους γονείς να πάνε τα παιδιά στο ολοήμερο, ώστε να περιοριστεί η επαφή με παππούδες και γιαγιάδες, τονίζοντας ταυτόχρονα πως η εκ περιτροπής διδασκαλία, εφαρμόστηκε, όμως πλέον οι μελέτες δείχνουν ότι όλη αυτή η αναστάτωση στη διαδικασία μπορεί να επιφέρει πιο επικίνδυνες συνέπειες.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αποφεύγουν την εκ περιτροπής διδασκαλία, αλλά ενισχύουν τα μέτρα προστασίας, κατέληξε η υπουργός Παιδείας.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
Νίκη Κεραμέως, παιδιά, παιδί, μαθήματα, μαθήτρια, μαθητές, μαθητής, κλειστά σχολεία, σχολική χρονιά, σχολείο, σχολεία, αγιασμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK