16:19 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Την κινητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προκάλεσαν τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε γηροκομείο στο Μαρούσι.

Στην επιβολή καραντίνας σε οίκο ευγηρίας στο Μαρούσι Αττικής, μετά τον εντοπισμό 19 κρουσμάτων κορονοϊού, προχώρησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, καθώς και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, η εν λόγω δομή τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων.

«Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (19 επιβεβαιωμένα κρούσματα εκ των οποίων 18 φιλοξενούμενοι και 1 μέλος του προσωπικού) σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στο Μαρούσι Αττικής, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ, το εν λόγω κέντρο φροντίδας τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19» τονίζει η ΓΓΠΠ.

Συγκεκριμένα:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες, από 02-09-2020 και ώρα 21:00 έως 12-09-2020 και ώρα 21:00.

Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

«Λουκέτο» και σε γηροκομείο στο Μοσχάτο

Παράλληλα, σε καραντίνα βρίσκεται από τη Δευτέρα και μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων που βρίσκεται στο Μοσχάτο Αττικής, λόγω του επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Ειδικότερα:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στην ανωτέρω μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.), θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από 31-08-2020 και ώρα 18:00 και έως την έκδοση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στους φιλοξενούμενους και στο προσωπικό της μονάδας. 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
ασθενείς, ασθενής, μέτρα προστασίας, μέτρα ασφαλείας, Μέτρα, καραντίνα, Νίκος Χαρδαλιάς, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κρούσματα, κρούσμα, ηλικιωμένος, ηλικιωμένοι, ηλικιωμένη, οίκος ευγηρίας, γηροκομείο, Μαρούσι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK