01:25 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

«Οι οίκοι ευγηρίας, επειδή εκεί οι άνθρωποι είναι και περισσότερο ευάλωτοι αν νοσήσουν, χρειάζεται να λειτουργήσουν σαν νοσοκομείο, σαν εντατική» δήλωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Την έντονη ανησυχία της για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού σε οίκους ευγηρίας εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το βράδυ της Τετάρτης.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ότι τέθηκε σε καραντίνα οίκος ευγηρίας στο Μαρούσι, μετά τον εντοπισμό 19 κρουσμάτων κορονοϊού.

Όπως τόνισε η κα Λινού, «όπου συνυπάρχουν πολλά άτομα ταυτόχρονα, υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος διασποράς και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και πρωτόκολλα που να εφαρμόζονται συστηματικά».

«Ειδικά στους οίκους ευγηρίας επειδή οι άνθρωποι είναι και περισσότερο ευάλωτοι αν νοσήσουν, χρειάζεται να λειτουργήσουν σαν νοσοκομείο, σαν εντατική» ανέφερε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας.

Σύμφωνα με την κα Λινού, είναι παράνομο να γίνονται επισκέψεις, αλλά ο ιός μπορεί να μπει σε αυτά με ποικίλους τρόπους, είτε μέσω κάποιου εργαζομένου είτε μέσω κάποιου υλικού.

Γι' αυτό, όπως επισήμανε, χρειάζεται να υπάρχει αυστηρότητα σε αυτές τις δομές, σαν να μπαίνουμε σε χειρουργείο.

«Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν πολλά κρούσματα, αλλά πρέπει να προσέξουμε τους ηλικιωμένους ανθρώπους» υπογράμμισε.

Δείτε τι δήλωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού:

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
πανδημία, κρούσματα, οίκος ευγηρίας, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK