13:40 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τέλος στο σύστημα αλλαγής της ώρας κάθε εξάμηνο μπαίνει από το 2021 όπως αποφάσισε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Η αλλαγή ώρας καταργείται από τον Μάρτιο του 2021, οπότε και θα κάνουμε την τελευταία αλλαγή στα ρολόγια μας. Ποια ώρα όμως θα κρατήσει η Ελλάδα, τη χειμερινή ή τη θερινή;

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε την κατάργηση αλλαγής της ώρας το 2021. Αυτό σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να γυρίζουμε τα ρολόγια μας κάθε εξάμηνο μία ώρα πίσω ή μία ώρα μπροστά.

Η πρόταση αυτή, και έπειτα από πολλές συζητήσεις, εγκρίθηκε τελικά με ψήφους 410 υπέρ και 192 κατά από την ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Έτσι, μπαίνει τέλος στο ισχύον σύστημα των εξαμηνιαίων αλλαγών της ώρας, μεταξύ της εποχής του καλοκαιριού και του χειμώνα.

Η τελευταία φορά που θα αλλάξουμε τα ρολόγια μας σε θερινή ώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται πως θα είναι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2021. Ή για όσα κράτη-μέλη θέλουν να διατηρήσουν τη χειμερινή ώρα, τότε η τελευταία φορά που θα κάνουν την παραδοσιακή αλλαγή θα είναι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2021.

Τα κράτη-μέλη πρέπει να αποφασίσουν ποια ώρα θέλουν να κρατήσουν. Η Ελλάδα δεν έχει κάνει ακόμα σχετική ανακοίνωση.

Προς το παρόν, τον Οκτώβριο του 2020 και συγκεκριμένα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω.

Tags:
αλλαγή ώρας, χειμερινή ώρα, ώρα, θερινή ώρα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK