11:33 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (511)
0 01
Βρείτε μας

Ο ανταποκριτής του πρακτορείου Anadolu υποστηρίζει ότι η Ελληνική Αστυνομία συμβούλευσε τον ίδιο και τον συνεργάτη του φωτογράφο να μην κυκλοφορήσουν σήμερα στο Καστελλόριζο.

Θύμα στοχοποίησης υποστηρίζει ότι έχει πέσει ανταποκριτής του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu στην Ελλάδα, δηλώνοντας ότι οι ελληνικές Αρχές τον συμβούλευσαν να μην κυκλοφορεί στο Καστελλόριζο.

Ο δημοσιογράφος Τεφίκ Ντουρούλ και ο φωτορεπόρτερ Αϊχάν Μεχμέτ μετέβησαν αεροπορικώς από την Αθήνα στη Ρόδο και από εκεί έφτασαν στο Καστελλόριζο για να καλύψουν τις τελευταίες εξελίξεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, η ελληνική ιστοσελίδα δημοσίευσε ένα «προβοκατόρικο» κείμενο λίγες ώρες πριν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι φτάσουν στο νησί.

«Γιατί επιτρέπουμε σε Τούρκους κατασκόπους της ΜΙΤ να πάνε στο Καστελλόριζο; Γιατί τους αφήνουμε να πατάνε το πόδι τους στο νησί; Δεν ξέρουμε τι προσπαθούν να κάνουν αυτοί οι πράκτορες της ΜΙΤ; Ελπίζουμε ότι οι Αρχές θα κάνουν αυτό που πρέπει» έγραψε η ιστοσελίδα, σύμφωνα με το Anadolu.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, η ιστοσελίδα δημοσίευσε τη φωτογραφία του διαβατηρίου του Ντουρούλ.

«Παρουσίασαν μια προκλητική είδηση αναφέροντας πως είμαστε πράκτορες της ΜΙΤ και πως ήρθαμε στο νησί για άλλο σκοπό. Δημοσίευσαν φωτογραφία από το διαβατήριό μου. Για αυτό τον λόγο ύστερα από αυτό το περιστατικό, δεν είχαμε την δυνατότητα να δούμε κάτι, άλλωστε ήταν σκοτεινά χτες το βράδυ. Σήμερα επικρατεί ένα ήρεμο περιβάλλον. Οι ελληνικές Αρχές και η Αστυνομία, μας συμβούλεψαν να μη βγούμε έξω. Μέχρι τώρα δεν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με κάποια αρνητική κατάσταση με τους κατοίκους του νησιού, διότι δεν είχαμε και τη δυνατότητα να βγούμε ιδιαίτερα έξω» δήλωσε στο CNN Turk ο Τούρκος δημοσιογράφος.

 

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (511)
Tags:
Ελλάδα, Ανατολική Μεσόγειος, δημοσιογράφοι, Τουρκία, Καστελλόριζο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK