18:12 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 30
Βρείτε μας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς καταγγέλλει ότι πολίτες ζητούν από γιατρούς ψευδή πιστοποιητικά για να μην φορούν μάσκα για τον κορονοϊό.

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Ιατρικός Σύλλογος του Κιλκίς.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, πολίτες ζητούν ψευδή πιστοποιητικά από γιατρούς για να μην φορούν μάσκα για τον κορονοϊό ή για να μην πληρώσουν το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε επειδή δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

«Πρόσφατα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι συμπολίτες μας να απευθύνονται σε ιδιώτες -κυρίως- ιατρούς και να ζητούν από αυτούς την έκδοση ιατρικών πιστοποιητικών, που να βεβαιώνουν ότι πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα, ώστε να μην τηρήσουν την εφαρμογή του μέτρου της χρήσης μάσκας για την προφύλαξη από την COVID-19 ή να αποφύγουν την πληρωμή προστίμου όταν έχουν προβεί σε παράβαση» τονίζεται στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου.

Όπως επισημαίνεται, ελάχιστοι, ευτυχώς γιατροί, υποκύπτουν στις πιέσεις των πολιτών και προχωρούν στην αδικαιολόγητη έκδοση τέτοιων βεβαιώσεων.

«Αυτού του είδους οι τακτικές προσβάλλουν τον ιατρικό κόσμο, συντηρούν και επαυξάνουν θεωρίες συνωμοσίας και κάνουν τους πολίτες καχύποπτους απέναντι σε κάθε ιατρό. Συστήνουμε στα μέλη μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στην έκδοση βεβαιώσεων και να τις εκδίδουν μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο, τηρώντας τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας» καταλήγει η ανακοίνωση.
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
γιατροί, υφασμάτινη μάσκα, μάσκα προστασίας, μάσκα, κορονοϊός, Κιλκίς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK