19:48 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 02
Βρείτε μας

Δάσκαλος σε δημοτικό στην Καλλιθέα φέρεται να βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό για ιχνηλάτηση και απολύμανση.

Θετικός στον κορονοϊό φέρεται να βρέθηκε δάσκαλος δημοτικού σχολείου στην Καλλιθέα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο εκπαιδευτικός διαγνώστηκε θετικός αφότου επέστρεψε από τις διακοπές.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η διεύθυνση του δημοτικού και αποφασίστηκε το σχολείο να παραμείνει κλειστό μέχρι να ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση και η απολύμανση, σύμφωνα πάντα με τη δημόσια τηλεόραση.

Συναγερμός για κρούσματα σε εκπαιδευτικούς

Την ίδια στιγμή, συναγερμός έχει σημάνει για εκπαιδευτικούς θετικούς στον κορονοϊό.

Δύο εκπαιδευτικοί σε μεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Αθήνας φέρεται να βρέθηκαν θετικοί στον νέο ιό και μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες, το σχολείο δεν ενημέρωσε ούτε τους αρμόδιους στο Υπουργείο Παιδείας ούτε τους άλλους εκπαιδευτικούς.

«Ένα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό ήρθε σε γνώση της ομοσπονδίας μας. Δύο συνάδελφοι που υπηρετούν σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας βρέθηκαν θετικοί σε τεστ κορωνοϊού, ωστόσο με κατάπληξη μάθαμε ότι το εκπαιδευτήριο δεν έχει ενημερώσει ούτε τους αρμόδιους στο Υπουργείο Παιδείας ούτε τους συναδέλφους μας. Αντιθέτως παραμένει ανοιχτό, συνεχίζει τις προετοιμασίες του για τη νέα σχολική χρονιά με τους ανυποψίαστους εκπαιδευτικούς να πηγαίνουν καθημερινά στο χώρο, δέχεται γονείς και μαθητές κ.λπ» κατήγγειλε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

Η ομοσπονδία προσθέτει ότι το σχολείο θα έπρεπε να κλείσει άμεσα και να ξεκινήσει η ιχνηλάτηση που προβλέπεται σε περιπτώσεις διαπίστωσης κρούσματος.

«Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι του σχολείου επιδεικνύουν τραγική ανευθυνότητα, αδιαφορώντας για την κοινωνική τους ευθύνη και την πιθανότητα το σχολείο να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα για μαθητές, γονείς και εργαζόμενους».
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
δημοτικό σχολείο, κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός, σχολεία, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK