12:41 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 12
Βρείτε μας

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 202 συνολικά νέα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα για το τελευταίο 24ωρο.

Πάνω από τα 200 κινήθηκαν για ακόμη μια μέρα τα κρούσματα της πανδημίας της COVID-19 στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες 24 ώρες ο ΕΟΔΥ κατέγραψε 202 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα εννέα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11.200, εκ των οποίων το 55,7% άνδρες, ενώ 2.188 (19,5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4.910 (43,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με τη διάμεση ηλικία τους να είναι τα 69 έτη, ενώ 10 (26,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Μάλιστα, τo 92,1% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ 157 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, το τελευταίο 24ωρο ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη μάχη με την COVID-19, ενώ συνολικά οι νεκροί από την πανδημία στη χώρα μας έφτασαν τους 279.

Εκ των θανόντων, 102 (36,6%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 78 έτη και το 96,1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Προληπτικοί έλεγχοι σε όλα τα γηροκομεία

Νωρίτερα σήμερα, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτης Αρκουμανέας, συζήτησαν σε συνάντησή τους για το πρόγραμμα προληπτικών ελέγχων στο σύνολο των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μέσα σε δέκα ημέρες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο μοριακός έλεγχος στις δομές ηλικιωμένων όλης της χώρας.

«Με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, κ. Αρκουμανέα, συμφωνήσαμε ότι, εντός δέκα ημερών, θα έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι ανίχνευσης του κορονοϊού σε όλες τις δομές της χώρας. Τρία είναι τα όπλα μας για την αναχαίτιση της διασποράς του ιού: 1) περισσότεροι προληπτικοί μοριακοί έλεγχοι, 2) περισσότεροι έλεγχοι τήρησης υγειονομικών πρωτοκόλλων από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίας και βέβαια τις Περιφέρειες και 3) τα νέα και επικαιροποιημένα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των δομών και για την ασφαλή συμπεριφορά των εργαζομένων. Για την προστασία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, έχουμε λάβει τα αυστηρότερα μέτρα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και με τους ελέγχους αυτούς θωρακίζουμε ακόμη περισσότερο υγειονομικά τις δομές που τους φιλοξενούν» ανέφερε κα Μιχαηλίδου.

Από την πλευρά του, ο κ. Αρκουμανέας τόνισε πως βασικός σκοπός του ΕΟΔΥ είναι προάσπιση της δημόσιας υγείας, δίνοντας προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες.

«Συνεχίζουμε τους εντατικούς ελέγχους με τις κινητές ομάδες υγείας του ΕΟΔΥ και, μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, θα πραγματοποιήσουμε ελέγχους στο σύνολο των δομών φιλοξενίας ηλικιωμένων. Θέλω να τονίσω ότι πρέπει να υπάρχει αυστηρή και απόλυτη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ σε όλες τις δομές, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό τοίχος προστασίας απέναντι στην COVID-19» κατέληξε.
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
ασθενείς, ασθενής, θάνατος, θάνατοι, Σωτήρης Τσιόδρας, Νίκος Χαρδαλιάς, εισαγόμενα κρούσματα, κρούσματα, κρούσμα, νεκροί, νεκρός, νεκρή, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK