11:57 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 02
Βρείτε μας

Η Αττική αναδείχθηκε «πρωταθλήτρια» για ακόμη μια μέρα όσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων της πανδημίας του κορονοϊού.

Θλιβερή «πρωτιά» για την Αττική για ακόμη μία μέρα καθώς στη συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα εντοπίζεται η πλειοψηφία των κρουσμάτων της COVID-19 για τις τελευταίες 24 ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Παρασκευής ανακοίνωσε 202 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Μάλιστα, από τα σημερινά κρούσματα, τα 87 καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα, προκαλώντας την ανησυχία των υγειονομικών αρχών.

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, που στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, μαζί με τον καθηγητή Ιατρικής, Χαράλαμπο Γώγο, έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε πως οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας στην Αττική θα εντατικοποιηθούν, καθώς παρατηρείται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

«Στην Αττική παρακολουθούμε καθημερινά την κατάσταση και αναλόγως ετοιμαζόμαστε είτε να εισηγηθούμε είτε να βγάλουμε από το συρτάρι μέτρα που χρειάζονται» υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Από την πλευρά του, ο Χαράλαμπος Γώγος, σημείωσε πως είναι φανερό ότι η πανδημία συνεχίζεται με μια μεγάλη, παγκόσμια διασπορά και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ούτε το μέγεθος ούτε την επίδρασή της.

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμη κατάσταση θα έλεγα ως προς την περίοδο που εμφανίζονται τα κρούσματα. Είναι η στιγμή για να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε το πρόβλημα. Εκεί πρέπει να βάλουμε όλα μας τα μέσα» τόνισε με έμφαση ο καθηγητής.
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
χάρτης, Χαράλαμπος Γώγος, Νίκος Χαρδαλιάς, Ελλάδα, Αττική, Αθήνα, εισαγόμενα κρούσματα, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK