19:09 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 0 0
Βρείτε μας

Άμεσος έλεγχος της Περιφέρειας Αττικής σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων που λειτουργούν χωρίς άδεια. Όσες δεν την εξασφαλίσουν, θα κλείνουν.

Στο κλείσιμο των οίκων ευγηρίας που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας, εντός 20 ημερών, θα προχωρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι σε πολλά γηροκομεία σε ολόκληρη τη χώρα έχουν καταγραφεί, το τελευταίο χρονικό διάστημα, αυξημένα κρούσματα κορονοϊού.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, έδωσε άμεση εντολή προς τις αρμόδιες διευθύνσεις της Περιφέρειας και τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες να προχωρήσουν πλέον του τακτικού ελέγχου της καλής λειτουργίας των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο και σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε καμία Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων να μη λειτουργεί στην Αττική χωρίς τη σχετική άδεια που απαιτείται.

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης, έδωσε εντολή για «την κατά απόλυτη προτεραιότητα, εντός ή και εκτός του προβλεπόμενου ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών, διενέργειας αυτοψιών και στην υλοποίηση κάθε οριζόμενης από τον νόμο ενέργειας, ως προς την άμεση αδειοδότηση των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων στις περιπτώσεις που συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις».

Επίσης, για την άμεση επιβολή όλων των προβλεπόμενων κυρώσεων σε όλες ανεξαιρέτως τις δομές που λειτουργούν ως Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και δεν εμπίπτουν στο πλαίσιο εφαρμογής της σχετικής Υπουργικής Απόφασης (Π1γ/ΟΙΚ.81551/07 - ΦΕΚ 1136 Β') «ορίζοντας συγκεκριμένη ημεροχρονολογία σφράγισης των εγκαταστάσεών τους, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τις είκοσι ημέρες από τη λήψη του εγγράφου» και την άμεση ενημέρωση των υπευθύνων των δομών που πρόκειται να σφραγιστούν, ότι υποχρεούνται άμεσα να μεριμνήσουν για την ασφαλή μεταφορά των περιθαλπόμενων, είτε σε συναφείς δομές είτε στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η απαράδεκτη από το 2007 μέχρι σήμερα κατάσταση, όπου κάθε χρόνο δινόταν με υπουργικές αποφάσεις η δυνατότητα παράτασης της λειτουργίας όσων μονάδων δεν διέθεταν την απαραίτητη άδεια, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται το πρόβλημα. Στη λειτουργία των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων της Αττικής, θα μπουν κανόνες που θα προστατεύσουν τις ζωές και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που φιλοξενούνται σε αυτές, χωρίς εκπτώσεις» τόνισε σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Αττικής. 
Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
γηροκομείο, κορονοϊός, Γιώργος Πατούλης, Περιφέρεια Αττικής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK