13:03 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 01
Βρείτε μας

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) αναμένεται να εκδώσει μέσα στις επόμενες ημέρες τις αναλυτικές οδηγίες για το άνοιγμα των σχολείων.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), Δημήρης Παρασκευής μίλησε στον ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε στο επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Αρχικά ο καθηγητής χαρακτήρισε ως «σεβαστή και κατανοητή» την ανησυχία που υπάρχει για τα αυξανόμενα κρούσματα σε εκπαιδευτικούς, ενώ είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν και κρούσματα της COVID-19 στα σχολεία.

«Τα σχολεία είναι μέλος της κοινωνίας και είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν και εκεί κρούσματα» εξήγησε ο ειδικός και πρόσθεσε πως θα τηρηθούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα για την απομόνωση των κρουσμάτων και των στενών επαφών τους.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποσταλούν οι συστάσεις του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση των κρουσμάτων και ευρύτερα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στα σχολεία.

Τέλος, σύμφωνα με τον καθηγητή, είναι κρίσιμο να περιορίσουμε τώρα την αύξηση των κρουσμάτων καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης θα είναι μεγαλύτερος τον χειμώνα.

Όπως αναφέρει ο κ. Παρασκευής, κρίνεται ως καίριας σημασίας η μείωση των κρουσμάτων περί τα 100 ημερησίως.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, εκπαιδευτικοί, εκπαίδευση, ΕΚΠΑ, άνοιγμα σχολείων, σχολεία, σχολείο, μαθήματα, μαθήτρια, μαθητές, μαθητής, κρούσματα, κρούσμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK